اسکالپ چیست؟

اسکالپ چیست؟

سبک های معاملاتی متفاوتی در بازار وجود دارد که هر تریدر با توجه به شخصیت فردی ، میزان سرمایه و هدف خود از سرمایه گذاری روش خاصی را انتخاب می کند.

معاملات اسکالپ از متداول‌ترین روش‌های معامله هستند که در بازه زمانی کوچک و حجم‌های کوچک انجام می‌شوند. این نوع معاملات فرصت‌های خوبی برای کسب سود از نوسان قیمت فراهم می‌کنند و می‌توان به دفعات از آن استفاده کرد و سود برد.

اما در این نوع معاملات باید دقت زیادی داشت زیرا یک  اشتباه می تواند سود بسیار شما را از بین ببرد.

معاملات اسکالپ چیست؟

اسکالپ (Scalp) یا اسکالپینگ (Scalping) شکلی از معامله در بازارهای مالی است که در آن فرد معامله‌گر از نوسانات کوچک قیمت در زمان‌های کوتاه سود کسب می‌کند.

 اسکالپ اصطلاحی‌ست که برای کسب تعداد زیادی از سودهای کوچک در معاملات روزانه به کار می‌رود. در این روش معاملاتی تریدر باید یک استراتژی دقیق برای خروج از معامله داشته باشد.

یک ضرر بزرگ می‌تواند حجم بزرگی از سودهای شما را که از معاملات کوچک بدست آورده‌اید، از بین ببرد.

تریدری که سبک معاملاتی او اسکالپ است به‌عنوان اسکالپر (Scalper) شناخته می‌شود. یک اسکالپر، به طور روزانه تعداد زیادی از این نوع معامله را انجام می‌دهد.

معاملات اسکالپ از آن جهت که متوجه ریسک کمتری هستند و فرصت‌های کسب سود زیادی در طول یک روز برای تریدر ایجاد می‌کنند، طرفداران زیادی دارند. علاوه بر این، از آنجا که اسکالپ بازده کمی به همراه دارد، تریدرها با استفاده از این روش بر حرص و طمع خود غلبه می‌کنند. این استراتژی با وجود اینکه بسیار محبوب و پر استفاده است، خیلی ساده نیست. موفقیت در این نوع معاملات نیازمند تلاش و تجربه زیاد است.

به جای پوزیشن‌های خرید و فروش برای زمان‌های طولانی، اسکالپرها سودهای بزرگ را از معاملات کوچک در یک تا چند ثانیه شکار می کنند. اسکالپینگ بر این تئوری استوار است که تغییرات کوچک قیمتی خیلی زیاد اتفاق می‌افتند، به همین دلیل به‌راحتی قابل استفاده هستند.

استراتژی‌های معاملاتی اسکالپ

استراتژی‌های معاملاتی اسکالپ در بازار ارزهای دیجیتال (cryptocurrency) می‌توانند به شکلی مشابه با استراتژی‌های معاملاتی اسکالپ در سایر بازارهای مالی عمل کنند، با این تفاوت که با توجه به ویژگی‌های خاص بازار ارزهای دیجیتال، نیاز برخی تغییرات و تطبیق دادن با این بازار دارند.

اندیکاتورهایی که می توانند در معاملات اسکالپ مورد استفاده قرار بگیرند:

-بولینگر باندز (Bollinger Bands)

شمای اندیکاتور بولینگر باندز دید خوبی از قیمت و نوسانات آن به تریدر می‌دهد؛ منطقه اشباع خرید و اشباع فروش را برای معامله‌گر مشخص می‌کند. روند و شکست‌ها را به خوبی به تصویر می‌کشد و کمک می‌کند نقاط مناسب برای ورود و خروج را انتخاب کند. بازه زمانی بهینه برای معامله اسکالپ با بولینگر باندز یک تا پنج دقیقه است.

-مووینگ اوریج (Moving Averages)

میانگین متحرک‌ها می‌توانند به عنوان نشانگری برای جهت حرکت قیمت‌ها و نقاط ورود و خروج از معاملات استفاده شوند. مثلاً تلاش برای شناسایی تلاش‌های تقاطع میانگین‌های متحرک کوتاه‌مدت و بلندمدت به عنوان نقطه ورود یا خروج.

-استوکستیک اسیلاتور (Stochastic Oscillator)

 این اندیکاتور نشان‌دهنده نزدیکی قیمت به حداکثر یا حداقل مدت زمان مشخصی است و ممکن است که عنوان یک اندیکاتور ورود و خروج برای معامله‌گران کاربرد داشته باشد.

-شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index)

این شاخص می‌تواند نشانگری برای افزایش یا کاهش قدرت بازار و وضعیت اضطراب بازار باشد و به عنوان یک اندیکاتور ورود و خروج از معاملات به کار رود.

-پارابولیک سار (Parabolic SAR)

یکی از بهترین اندیکاتورهای تکنیکال برای استفاده در معاملات اسکالپ، اندیکاتور پارابولیک سار (PSAR) است. این اندیکاتور فرصتی برای شناسایی معاملات در جهت خلاف روند در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهد. روی هم رفته، این اندیکاتور زمانی که در زیر خط قیمت ظاهر می‌شود،‌ سیگنال «خرید» و در مقابل، زمانی که در بالای خط قیمت قرار می‌گیرد،‌ سیگنال «فروش» می‌دهد.

-اسکالپینگ با استفاده از اخبار و رویدادها

معامله‌گران ممکن است از تأثیرات اخبار و رویدادهای مرتبط با ارزهای دیجیتال برای گرفتن فرصت‌های اسکالپینگ استفاده کنند. این موارد می‌توانند شامل رویدادهای مثبت (مثل همکاری‌های بزرگ، اعلام پروژه‌های جدید و…) یا منفی (مثل قوانین جدید، حملات سایبری و…) باشد.

اسکالپینگ بر اساس نوسانات قیمتی فرعی

 برخی معامله‌گران تمایل دارند از نوسانات کوچک فرعی که به صورت دوره‌ای در نمودارهای ارزهای دیجیتال ظاهر می‌شوند برای انجام معاملات سودآور استفاده کنند.

استراتژی اسکالپ با استفاده از الگوهای کندلی

 این استراتژی یکی از محبوب‌ترین استراتژی‌های در بازار ارزهای دیجیتال است. در این استراتژی محبوب معاملاتی اسکالپ، معامله‌گران از الگوهای کندلی برای شناسایی روند بازار و فرصت‌های معاملاتی استفاده می‌کنند.

برخی از الگوهای کندلی

-الگوهای بازگشتی

این الگوها نشان‌دهنده تغییر روند بازار هستند. مثل الگوهای کندلی دوجی و ستاره صبحگاهی به عنوان نشان‌دهنده پایان روند نزولی.

-الگوهای ادامه‌دهنده

این الگوها نشان‌دهنده ادامه روند بازار هستند. مثل الگوهای کندلی چکش و چکش معکوس به عنوان الگوهای نشان‌دهنده ادامه روند صعودی.

-استراتژی اسکالپ با استفاده از حمایت و مقاومت

 در این استراتژی، معامله‌گران از سطوح حمایت و مقاومت برای شناسایی نقاط ورود و خروج مناسب استفاده می‌کنند. سطوح حمایت و مقاومت خطوطی هستند که قیمت به آن‌ها برخورد می‌کند و معمولاً در آن‌ها روند قیمت تغییر می‌کند.

تفاوت اسکالپ با سایر روش‌های معاملاتی

تفاوت‌های اسکالپینگ با دیگر روش‌های معاملاتی مثل معاملات روزانه (Day Trading)، معاملات میان‌مدت (Swing Trading)، معاملات بلندمدت (Long-term Investing)، معاملات نوسانی (volatile trading) و معاملات پوزیشنی (Positional trading) را می‌توان در مدت زمان معامله، هدف سود، تعداد معاملات، مدیریت ریسک و میزان مهارت مورد بررسی قرار داد.

۱. مدت زمان معامله

معاملات اسکالپ بسیار کوتاه‌مدت هستند و معمولاً در بازه زمانی کوتاه‌تر از یک روز یا حتی چند ساعت و معمولاً به صورت زنده و در طول روز انجام می‌شوند. اما روش‌های دیگر معاملات بازه‌های زمانی بلندتر دارند که ممکن است شامل چند روز، چند هفته‌ یا حتی چند ماه‌ باشند.

۲. هدف سود

در اسکالپ هدف اصلی از معاملات گرفتن سود از تفاوت‌های کوچک در قیمت‌ها و تکرار این فرآیند برای انباشت سود کوچک است. در مقابل در روش‌های دیگر، هدف ممکن است بیشتر از کسب سود از تغییرات قیمتی بزرگتر باشد و ممکن است به تحلیل‌های فنی و فاندامنتالی برای معامله کردن در بازه‌های زمانی بلندتر توجه بیشتری شود.

۳. تعداد معاملات

در روش اسکالپ تعداد بسیار زیادی از معاملات در طول روز یا هر بازه زمانی کوتاه دیگر انجام می‌شود. اما تعداد معاملات در روش‌های دیگر تعداد معاملات به دلیل نیاز به تحلیل‌های دقیق‌تر و مطالعه بیشتر درباره معاملات و سهم‌هایی که در نظر گرفته می‌شوند، معمولا کمتر است.

۴. مدیریت ریسک

معمولاً ریسک در هر معامله در اسکالپ کمتر است، اما به علت تعداد زیادی از معاملات، مدیریت ریسک باید به دقت انجام شود. با این حال در معاملات بازه‌های زمانی بلندتر، معمولاً مدیریت ریسک به شیوه‌های دیگری صورت می‌گیرد و اغلب از استراتژی‌های مدیریت ریسک کامل‌تری استفاده می‌شود.

۵. مهارت مورد نیاز

برای معامله با استفاده از اسکالپ، مهارت‌های بالایی نیاز است؛ چرا که باید به سرعت انجام شود و دقت بالایی می‌طلبد. اما در روش‌های دیگر به دلیل این که معامله‌گران فرصت کافی در اختیار دارند تا تجزیه و تحلیل درستی انجام دهند و از اخبار و رویدادها هم باخبر شوند، معمولا نسبت به اسکالپ مهارت کمتری نیاز دارند.

اسکالپ

مزایای اسکالپ در بازار ارز دیجیتال

  • اگر به‌طور دقیق اجرا شوند و استراتژی خوبی برای خروج وجود داشته باشد، بسیار سودآور خواهند بود
  • در روش اسکالپ به سرمایه کمتری نسبت به سایر روش‌های معاملاتی مانند معاملات بلندمدت نیاز است
  • اسـکالپینگ در بازارهای نوسانی که قیمت‌ها در حال تغییر هستند، کارآمدتر است.
  • احتمال موفقیت و به سود رسیدن بسیار زیاد است
  • تغییرات سریع قیمتی بازار ارز دیجیتال، به این روش امکان معامله در تعداد بالا و انعطاف‌پذیری کافی را می‌دهد.
  • اغلب تکیه بر تحلیل‌‌ تکنیکال دارد تا فاندامنتال

معایب اسکالپ در بازار ارز دیجیتال

  • برای سودهای کلان درصد ریسک بسیار بالاست.
  • اسـکالپینگ می‌تواند یک روش معاملاتی استرس‌زا باشد. معامله‌گران اسکالپ باید بتوانند در شرایط پرنوسان بازار تصمیمات درستی بگیرند و معاملات سریع و زمان‌بندی فشرده دارند.
  • این نوع معاملات کارمزدهای بالایی دارند.
  • برای رسیدن به سود بیشتر باید لوریج‌های بزرگ انتخاب کرد
  • باید خیلی سریع به تغییرات ناگهانی واکنش نشان داد.

نکات مهم در معاملات اسکالپ

در قدم اول شما باید با بازار و دارایی مورد نظر و همین طور عوامل موثر بر قیمت دارایی آشنایی کامل داشته باشید و قبل از ورود به هر معامله ،ریسک و سطح سود مورد نظر را به دقت بررسی کنید

زمان بندی در این معاملات بسیار حیاتی است و باید توانایی شناسایی نقاط ورود و خروج بهینه را در بازه های زمانی کوتاه داشته باشید

این سبک معاملاتی نیازمند سرعت واکنش بسیار بالاست و باید سریع وارد معاملات شده و از آن خارج شوید که داشتن یک استراتژی معاملاتی مشخص و درست می تواند به شناسایی نقاط ورود و خروج معامله گر کمک می کند.

و مهم ترین نکته مدیریت سرمایه و ریسک است که معامله گر باید با توجه به اندازه حساب و مقدار ریسک آن را کنترل کند.

سخن پایانی

اسکالپینگ یا اسکالپ یک استراتژی معاملاتی در بازارهای مالی است که معامله‌گران به صورت فعال و با تعداد زیادی معاملات، از نوسانات کوچک قیمتی بهره می‌برند. این روش معمولاً معاملات در بازه‌های زمانی بسیار کوتاه را شامل می‌شود، معمولاً تا چند ثانیه یا دقیقه. اسکالپینگ اغلب نیازمند تحلیل فنی دقیق، استفاده از اندیکاتورهای تکنیکال و مدیریت ریسک فوق‌العاده دقیق است. 

این روش معاملاتی در بازار ارزهای دیجیتال که معمولا پویا و هیجانی هستند، به شدت کاربرد دارد. با این حال می‌توان با به کار بستن روش‌ها و نکته‌هایی که در این مطلب بررسی شدند، به یک اسکالپ تریدر با توانایی کسب سود در شرایط مختلف بازار ارز دیجیتال تبدیل شد.

شقایق یوسفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر