اصطلاحات بازار ارز دیجیتال

اصطلاحات بازار

زمانی که شما شروع به فعالیت در بازارهای مالی و ارزهای دیجیتال می کنید نیاز است با اصطلاحاتی که در بازار توسط افراد مورد استفاده قرار می گیرند آشنا شوید.

در این مقاله تعدادی از اصطلاحات رایج را برای شما جمع آوری کرده ایم.

1.ارز دیجیتال – Digital Currency

در این اصطلاح دو واژه در کنار هم قرار گرفته اند. ارز و دیجیتال

ارز معنی کاملا مفهوم و مشخصی دارد. پول، اسکناس، پول فیات و .. از جمله کلماتی هستند که میتوانند به عنوان معنی برای کلمه ارز بیان شود. دیجیتال را هم میتوان با کلماتی مانند الکترونیکی، کامپیوتری و … معنی کرد .

کنار هم قرار گرفتن این دو کلمه نیز ما را به عبارت هایی مانند پول الکترونیکی می رساند که می تواند برای بیان معنی این اصطلاح دقیقاً تعبیر درستی باشد. الکترونیکی بودن این پول نشان می دهد که ماهیتی فیزیکی ندارد . ارز بودن آن نیز نشان از این دارد که میتوان از آن به عنوان جایگزینی برای پول در مبادلات استفاده کرد.

2.کریپتوکارنسی- Cryptocurrency

کارنسی به معنای “ارز” یا “پول رایج” است و کریپتو به دنیای رمز ارزها اشاره دارد. بنابراین منظور از کریپتوکارنسی همان ارز دیجیتال است. ارزی که در بازار کریپتو خرید و فروش می شود و برای پرداخت هزینه تراکنش ها از آن استفاده می شود. کریپتوکارنسی ها رمزنگاری شده هستند و بر روی پلتفرم ها و بلاک چین های غیرمتمرکز مبادله می شوند.

3.بلاک چین-Blockchain

بلاک چین یک سیستم غیر متمرکز ثبت سوابق دیجیتال است؛ علی الخصوص سوابق مربوط به ارزهای دیجیتال.

هر تراکنش در شبکه ارزهای دیجیتال با یک بلاک تعریف میشود که بعد از تائید وارد زنجیره بلوکی آن ارز یا بلاک چین آن میشود. در واقع بلاک چین از مجموعه عظیمی از تراکنش ها ساخته شده است.از آن جایی که این سیستم از زنجیره ای از بلوک ها برای ذخیره و تایید اطلاعات هر تراکنش استفاده میکند از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.

4.غیرمتمرکز -Decentralized

غیرمتمرکز به این معنی است که هیچ مرجع یا سازمان مرکزی ای وجود ندارد که آن را کنترل کند.

در یک پلتفرم غیر متمرکز قدرت و تصمیم گیری به جای اینکه در اختیار یک شخص یا سازمان باشد، بین اعضای یک شبکه تقسیم می شود.وقتی صحبت از غیرمتمرکز بودن در بلاک چین می شود به این معنی است که هزاران کپی از بلاک چین ارز دیجیتال در کامپیوتر هزاران نفر وجود دارد و هیچکس نمی تواند ادعا کند که نسخه در دسترس وی نسخه اصلی است. ازاین رو کسی  هم نمی تواند در آن به صورت شخصی و برای تقلب تغییری ایجاد نماید.

5.بلاک- Block

هر کدام از حلقه هایی که زنجیره بزرگ بلاک چین را تشکیل می دهند، بلاک نامیده می شوند،تراکنش ها در این بلاک ها قرار می گیرند.

6.ارتفاع بلاک- Block Hight

بلاک ها در بلاک چین با روی هم قرار گرفتن ارتفاعی را به وجود می آورند.عددی که تعداد بلاک های قبل از یک بلاک معین را در بلاک چین توصیف میکند ارتفاع بلاک گفته می شود.

 برای دانستن ارتفاع هر بلاک تنها کافی است تعداد بلاک های قبل از آن در شبکه بلاک چین را بدانید

7.جستجوگر بلاک- Block Explorer

مانند گوگل که یک موتور جستجو در اینترنت بوده و به کاربران اجازه می دهد تا موضوعات مورد نظر خود را در آن جستجو  نمایند، برای جستجو در میان اطلاعات بلاک های مختلف نیز نیاز به یک موتور جستجو داریم. این موتور جستجو با اصطلاح جستجوگر بلاک در شبکه بلاک چین شناخته می شود و به کاربران امکان جستجو سوابق تراکنش ها در بلاک چین موردنظر را می دهد.

8.فورک ها یا انشعابات- Forks

تغییرات و بروزرسانی های مهم در پروتکل یا قوانین یک شبکه بلاک چین ، فورک نام دارد. انشعاب یا فورک زمانی رخ می دهد که بین نرم افزارهای ماینرهای مختلف در یک بلاک چین ناهماهنگی به وجود بیاید. این ماینرها هستند که تصمیم می گیرند از کدام بلاک چین برای ادامه فعالیت خود استفاده کنند. اگر در اتخاذ این تصمیم ماینرها متفق القول نباشند، این عدم هماهنگی منجر به ایجاد دو نسخه از بلاک چین میشود که به آن فورک یا انشعاب میگویند بنابراین فورک ها ، یک نسخه جایگزین از بلاک چین را ایجاد می کنند.

فورکها به دو گروه نرم و سخت تقسیم میشوند .

9.هارد فورک- Hard Fork

هارد فورک یک انشعاب اساسی در بلاک چین است. هارد فورک ها به این دلیل به وجود می آیند که ممکن است شبکه اولیه طراحی شده به مرور زمان با مشکلاتی روبرو شده و یا نیازمندی های کاربران جدید را برطرف نسازند.

این انشعاب زمانی اتفاق می افتد که قوانین یا پروتکل بلاک چین به گونه ای تغییر می کند که هیچ سازگاری ای با قوانین قبلی ندارد؛ یعنی نسخه جدید بلاک چین با نسخه قبلی آن سازگاری ندارد. در یک هارد فورک، همه اعضاء در بلاک چین اصلی باید با قوانین جدید موافقت کنند و این تغییرات را در خود بپذیرند تا کل بلاک چین ارتقاء پیدا کند .

10.سافت فورک- Soft Fork

سافت فورک یک تغییر سازگار در قوانین بلاک چین است.

این انشعاب زمانی اتفاق می افتد که پروتکل به گونه ای بروزرسانی شود که بلاک های جدید در زنجیره بلاک در بلاک چین توسط اعضاء قدیمی که قوانین شان تغییری نکرده است نیز پذیرفته شود؛ یعنی اعضاء قبلی زنجیره که این تغییرات جدید در آن ها اعمال نشده است، میتوانند تراکنش های موجود در بلاک چین  جدید را تایید و پردازش کنند و تغییرات اعمال شده بسیار جزئی هستند و نسخه به روز شده با نسخه قبلی کاملا سازگار است .

11.هش-Hash

هشینگ و هش کردن پایه اصلی و اساسی تولید بلاک چین ها است. بدون استفاده از فناوری هش امکان تولید بلاک چین هایی با امنیت بسیار بالا عملا امکان پذیر نیست. هش یا هشینگ فرایندی است که طی آن اطلاعات ورودی رمز نگاری می شوند. در این عملیات داده های ورودی که میتوانند مجموعه ای از اعداد یا حروف باشند، تبدیل به اطلاعاتی کاملا رمزنگاری شده میشوند.

12.هشینگ-Hashing

هشینگ فرایندی است که در آن اطلاعات رمزنگاری می شوند. برای مثال فرض کنید که در حال ارسال پیامی برای کاربری هستید و تمایل دارید به جز وی شخص دیگری توانایی اطلاع از محتوای پیام شما را نداشته باشد. در این مواقع میتوانید از فرایند هشینگ استفاده نمایید. در بلاک چین ارزهای دیجیتال، از هشینگ برای نوشتن تراکنش های جدید، زمان گذاری آن ها و افزودن آن ها به بلاک قبلی استفاده می شود.

13.هش ریت- Hash rate

ریت به معنی نرخ است. هش ریت نرخ و سرعت هش را در دستگاه ماینر در هر ثانیه مشخص می نماید. به عبارت دیگر سرعتی که ماینر موفق به حل هش میشود را با هش ریت نشان میدهند. گاها این اصطلاح با هش پاور نیز شناخته می شود.

نرخ هش بالاتر نشان دهنده قدرت استخراج بیشتر و پتانسیل بیشتر استخراج بلاک های جدید در بلاک چین است .

14.همتا به همتا-Peer 2 Peer

یک شبکه یا مدل ارتباطی است که اعضای آن میتوانند بدون واسطه با یکدیگر تعامل داشته باشند. این تعامل میتواند اشتراک گذاری مستقیم دارایی ها، خدمات یا اطلاعات باشد. در یک شبکه همتا  به همتا (که هدف آن تمرکززدایی است)افراد میتوانند بدون دخالت یک ناظر یا واسطه، هر نوع اطلاعاتی را با یک دیگر به اشتراک بگذارند .

تصور کنید که شما درصدد انتقال پول به حساب شخص دیگری باشید. برای اجرای این عملیات شما نیاز دارید تا از سیستم بانکی به عنوان شخص ثالث کمک بگیرید. همتا به همتا شرایطی است که شما برای نقل و انتقال پول و یا هر اطلاعات دیگری نیاز به حضور و دخالت شخص ثالث نداشته باشید. هیچ نهاد و موسسه ای تراکنش های شما را کنترل نکرده و شما برای آن مجبور به توضیح به هیچ نهاد دیگری نیز ندارید.

15.دفتر کل توزیع شده - Distributed Ledger

این فناوری یک سیستم دیجیتالی برای ثبت تراکنش هایی است که جزئیات آن ها در چندین مکان به صورت همزمان ثبت می شود. به زبان ساده تر دفتر کل توزیع شده سیستمی است که هر کدام از اعضای آن اطلاعات مربوط به یک تراکنش را دارند و ایجاد هر گونه تغییری در اطلاعات تراکنش در تمام نسخه ها منعکس میشود تا تمام اعضاء اطلاعاتی به روز از آن را داشته باشند. ماهیت توزیع شده این نوع دفتر کل، شفافیت را افزایش می دهد؛ چون همه اعضاء می توانند ورودی ها را ببینند و تأیید کنند. این ماهیت همچنین امنیت را افزایش میدهد؛ چون دستکاری و تغییر در اطلاعات دفتر کل، مستلزم تغییر نسخه های آن در سراسر شبکه است .

در شبکه ارزهای دیجیتال به قراردادهایی که بر پایه بلاک چین باشند، قرارداد هوشمند می گویند.

برنامه هایی هستند که به طور خودکار و هوشمند شرایط یک قرارداد یا توافقنامه را بررسی می کنند و در صورت انطباق آن ها با شرایط از پیش تعیین شده، آن قرارداد را اجرا می کنند. این قراردادها بر روی بلاک چین ها یا پلتفرم های غیرمتمرکز دیگر ساخته می شوند .این قراردادها بدون دخالت شخص ثالث و به صورت همتا به همتا تنظیم میشوند.به زبان ساده تر قراردادهای هوشمند طوری برنامه ریزی شده اند که در صورت تحقق شرایطی خاص، یک معامله را انجام دهند، آن هم بدون دخالت هیچ واسطه ای.

17.توکن -Token

توکن نماینده ای از دارایی های دیجیتال است که در یک بلاک چین خاص وجود دارد. این توکن ها می توانند مربوط به چیزهای مختلفی مانند ارز دیجیتال یا حتی حق مالکیت در یک پروژه خاص باشند .

۱ –توکن های ارز دیجیتال – Cryptocurrency Tokens

این توکن ها نماینده ای از ارزهای دیجیتال هستند و می توانند برای پرداخت هزینه تراکنش ها استفاده شده یا به عنوان یک دارایی ذخیره شوند .بیت کوین و اتریوم نمونه هایی از توکن ارزهای دیجیتال هستند .

۲ – توکن های کاربردی- Utility Tokens

این توکن ها متعلق به یک پروژه یا پلتفرم خاص هستند و دسترسی به خدمات، محصولات یا قابلیت های خاصی را دراکوسیستم آن پروژه فراهم می کنند. به عنوان مثال، در یک پلتفرم ذخیره سازی ابری غیر متمرکز مانند استورج، کاربران برای دسترسی به فضای ذخیره سازی یا پرداخت هزینه های جانبی خود در اکوسیستم استورج میتوانند از توکن آن استفاده کنند .

18.کارمزد تراکنش- Transaction Fees

ارزهای دیجیتال در دو نوع مختلف توسعه یافته اند. اکثریت ارزهای دیجیتال برای تائید تراکنش ها نیاز به کارمزد دارند.

به این ترتیب که اگر شما به عنوان یک معامله گر به دنبال تائید تراکنش خود هستید، باید مبلغی را به عنوان کارمزد بپردازید ، این مبلغ به عنوان کارمزد تراکنش محسوب شده و در اختیار ماینرها قرار میگیرد. کاربرانی که به دنبال تائید زودتر تراکنش های خود هستند،می توانند مبالغ بیشتری را به عنوان کارمزد تراکنش بپردازند.

19.الگوریتم اجماع- Consensus Algorithm

پروتکل ها یا الگوریتم هایی هستند که از آن ها برای اعتبارسنجی تراکنش ها در شبکه های بلاک چین استفاده می شود و دو نوع رایج آن POW و POS نام دارند. مکانیسم های اجماع نوعی صحه گذاری جمعی است که در آن همه شرکت کنندگان در مورد وضعیت بلاک چین توافق دارند و در مورد اعتبار آن به اجماع رسیده اند. این در واقع راهی است برای این که در یک شبکه غیر متمرکز بدون نیاز به اتکا به یک مرجع واحد، امکان عملکرد صحیح و معتبر فراهم شود .

الگوریتم اجماع الگوریتمی است که به واسطه آن ها ماینرها تصمیم می گیرند که یک تراکنش را تائید کنند یا خیر. این الگوریتم یکی از مؤلفه های اصلی شبکه بلاک چین محسوب می شود.

1.گواه اثبات کار- proof of work

ماینرهایی که بتوانند مسئله پیچیده مربوط به بلاک ها را حل کنند، می توانند آنها را به بلاک چین اضافه کرده و از این طریق کارمزد تراکنش مورد نظر را نیز دریافت نمایند. برای اثبات کار انجام شده روی بلاک ها از گواه اثبات کار استفاده می شود در این مکانیسم، ماینرها برای حل پازل های پیچیده ریاضی جهت اعتبارسنجی و افزودن بلاک های جدید به زنجیره بلاک با یکدیگر رقابت می کنند. اولین ماینری که معما را حل می کند و کار خود را “ثابت” میکند، ارز دیجیتال به عنوان پاداش دریافت می کند. این فرآیند به توان محاسباتی و انرژی قابل توجهی نیاز دارد.

برای درک بهتر این مکانیسم، تصور کنید با جمعی  از دوستان خود در حال انجام یک بازی هستید (هر چند دوست هستید اما به طور کامل به یکدیگر اعتماد ندارید) . در این بازی هر شخص باید دری که مقابلش قرار دارد را باز کند و در حال آزمایش کلیدهای مختلف است. هر شخصی که در را باز میکند برای اینکه ثابت کند تقلبی در کار نبوده کلیدش را به دیگران نشان می دهد و آنها درستی کارش را  تایید میکنند و آن شخص بخاطر باز کردن این در امتیاز می گیرد .

در شبکه بلاک چین هم اوضاع از همین قرار است. ماینرها مانند دوستان شما از کامپیوترها و پردازنده های خود برای پیدا کردن جواب یک معادله پیچیده ریاضی استفاده می کنند. ماینری که موفق می شود جواب را پیدا کند، به عنوان جایزه ارز دیجیتال می گیرد. این فرآیند (فرآیند پیدا کردن جواب این معادله یا معمای ریاضی) به انرژی بسیار زیادی نیاز دارد و زمانی که یک ماینر جواب خودش را پیدا کرد، کل زنجیره آن را تایید می کند .

2.گواه اثبات سهام- Proof of Stake

در این مکانیسم، شرکت کنندگان برای استخراج یا اعتبارسنجی تراکنش ها، بر اساس تعداد توکن هایی که در شبکه دارند(یا همان تعداد “سهام”شان) انتخاب می شوند. هر چه یک شرکت کننده توکن بیشتری داشته باشد، شانس انتخاب شدنش به عنوان “اعتبارسنج” بیشتر است. هدف این مکانیسم کاهش مصرف انرژی در مقایسه با PoW است .

برای درک بهتر این روش، همان جمع دوستان خود را به یاد بیاورید. حال زمان بازی تمام شده و شما قصد دارید با یکدیگر به تماشای فیلم بنشینید. در این لحظه، یک نفر فیلمی را پیشنهاد میکند و دیگران باید معتبر بودن و خوب بودن آن را تایید کنند. چه کسی تصمیم می گیرد که فیلم انتخاب شده، فیلم معتبری است؟ کسی که بیشتر از همه فیلم دیده. در واقع وزن رای هر شخص به تعداد فیلمی است که دیده است.

نوع دیگری از مکانیزم اجماع است که طی آن ماینرهایی که تعداد رمز ارز بیشتری دارند، شانس بیشتری برای انتخاب شدن خواهند داشت.

20.دوبار پرداخت - Double Spending

یکی دیگر از اصطلاحات در ارزهای دیجیتال دوبار خرج کردن است این اصطلاح به این معنی است که کاربر سعی کرده رمز ارز خود را به صورت همزمان در دو جای مختلف خرج نماید.

21.جایزه بلاک- Block Reward

پاداشی که ماینرها در ازای انجام کارهای مربوط به استخراج در شبکه بلاک چبن یک ارز دیجیتال دریافت می کنند، جایزه بلاک نامیده میشود که یکی از راه های کسب درآمد از ارزهای دیجیتال محسوب میشود .این جایزه اغلب شامل توکن های دیجیتالی تازه تولید شده است.

22.هاوینگ-Halving

هاوینگ یا نصف کردن یک فرآیند از پیش برنامه ریزی شده در بعضی ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین است که در آن پاداش استخراج برای ماینرها به نصف کاهش پیدا می کند. این نصف شدن در بازه های زمانی مشخصی اتفاق می افتد و به کنترل نرخ تورم آن ارز دیجیتال کمک می کند.

اصطلاحات مهم و رایج در بخش کیف پول ها

23.کیف پول -wallet

کیف پول ارز دیجیتال یک برنامه یا نرم افزار کاربردی است که به شما امکان می دهد دارایی های دیجیتال خود را به صورت امن ذخیره و مدیریت کنید.

در دنیای رمز ارزها هر تراکنش و هر واحد ارز دیجیتال با یک کد مخصوص و منحصربه فرد شناخته می شود که کیف پول ها وظیفه نگهداری از این کدها را دارند. البته با توجه به اینکه خود کیف پول ها نیز به نوعی یک ابزار الکترونیکی محسوب شده و بایستی راهی برای تبادل ارزهای موجود در آنها وجود داشته باشد، دارای کدهای اختصاصی هستند. در دنیای واقعی برای اینکه از کیف پول خود استفاده کنید، کافی است آن را از جیب خود خارج کرده و محتویات آن را خرج نمایید. در دنیای دیجیتال برای فراخوانی کیف پول خود و استفاده از آن نیاز به یک کد خواهید داشت که در همان شروع کار با کیف پول به شما داده می شود . با توجه به هدف از ذخیره و نوع دارایی، کیف پول های متفاوتی وجود دارد که کاربردهای ویژه خود را دارند .

24.آدرس کیف پول -Address

هر کیف پول با استفاده از یک کد دستوری که معمولا مجموعه ای از حروف و اعداد است، تشکیل می گردد که این کد همان آدرس کیف پول شما است. فراموش نکنید که اگر آدرس کیف پول خود را گم کنید، در واقع شما خود کیف را گم کرده اید.

25.کلید عمومی- public key

کلید عمومی کلیدی است که از مجموعه حروف و اعداد تشکیل شده و مشخص کننده کیف پول شما است. این کلید همانند شماره حساب بانکی شما است . هر کسی برای واریز پول به حساب شما نیاز به این شماره حساب دارد. کلید عمومی نیز همین نقش را در کیف پول الکترونیکی شما ایفا می نماید.

26.کلید خصوصی - private key

کلید خصوصی مکمل کلید عمومی بوده و به عنوان پسورد و رمز عبور ورود به آن نقش خود را ایفا می نماید. شما و یا هر فرد دیگری برای نقل و انتقال دارایی های شما از کیف پول الکترونیکی به کلید خصوصی نیاز خواهد داشت. در حفظ و نگهداری این کلید بسیار دقت داشته باشید

27.امضا -Signature

هر کاربری برای تراکنش در شبکه ارزهای دیجیتال یک امضا نیاز دارد که همان کلید خصوصی است. شما با داشتن کلید خصوصی به عنوان مالک ارز دیجیتال موجود در کیف پول شناخته می شوید و می توانید از این امضا برای اثبات مالکیت خود استفاده نمایید.

28.Seed Phrase

عبارت seed یا عبارت بذر که به عبارت بازیابی (phrase recovery) نیز شناخته می شود، دنباله ای از کلمات است که به عنوان یک رمز عبور یا بازیابی اطلاعات برای کلیدهای خصوصی به کار می رود. این عبارت برای اطمینان حاصل کردن از امکان بازیابی کیف پول استفاده می شود. به طور مثال اگر به صورت اتفاقی برنامه کیف پول شما از روی گوشی پاک شود یا تلفن همراهتان را گم کنید، با این عبارت میتوانید دوباره به کیف پول خود دسترسی داشته باشید .

29.کیف پول گرم – Hot wallet

کیف پول گرم یا هات ولت برای امور روزمره استفاده می شود. این کیف پول به اینترنت متصل است و قابلیت ارسال و دریافت ارز را به صورت آنلاین و لحظه ای فراهم می کند

این کیف پول ها یا به صورت نرم افزارهای موبایلی و یا تحت ویندوز هستند و یا مانند یک سایت اینترنتی عمل می کنند. این کیف پول ها عملکرد بسیار ساده ای داشته و کاربران میتوانند به راحتی از آن ها برای نگهداری ارزهای دیجیتال استفاده نمایند.کیف پول شما در صرافی ها (مانند کیف پول نوبیتکس یا کوین بیس) از نوع هات ولت هستند؛ علاوه بر آن ها، تمامی برنامه های اندروید و IOS مانند کیف پول های تراست ولت، متا مسک و رابین هود نیز از همین نوع هستند.

30.کیف پول سرد -Cold wallet

کیف پول سرد یا کلد ولت به عنوان کیف پول آفلاین نیز شناخته می شود که ماهیت فیزیکی داشته و شبیه به یک USB به کامپیوتر شما وصل می شوند، این کیف پول برای ذخیره ارز به صورت بلند مدت طراحی شده و چون به اینترنت متصل نیست، به درد استفاده روزمره نمی خورد خوبی این کیف پول ها در امنیت بسیار بالای آن هاست.کیف پول سرد در دو نوع کاغذی و سخت افزاری موجود است .البته به خاطر داشته باشید که با گم شدن کیف پول ممکن است تمام محتویات آن را نیز برای همیشه از دست بدهید.

31.کیف پول نرم افزاری- Software Wallet

یکی از اصطلاحات رایج در ارزهای دیجیتال، کیف پول نرم افزاری است که به کیف پول هایی گفته می شود که به صورت یک نرم افزار روی کامپیوتر و یا موبایل نصب شده و کلید خصوصی آنها در پرونده های الکترونیکی ذخیره می شود.  

کیف پول تراست والت، اتومیک، اکسدوس و .. ازجمله معروفترین کیف پول های نرم افزاری محسوب می شوند.

32.کیف پول سخت افزاری -Wallet Hardware

این نوع از کیف پول ها، در واقع دستگاه های الکترونیکی کوچکی هستند که برای ذخیره آفلاین ارزهای دیجیتال طراحی شده اند از امنیت بیشتری برخوردار بوده و استفاده از آنها نیز منوط به در اختیار داشتن سخت افزار مورد نظر است.اغلب این کیف ها داری دکمه های فیزیکی برای تایید تراکنش بوده و از یک صفحه نمایش نیز بهره مند هستند.

. NanoX Ledgerو T Model Trezor دو نمونه از این سخت افزارها به شمار می روند.

33.کیف پول کاغذی-Wallet Paper

این کیف پول ها در واقع یک برگه کاغذ هستند که کلیدهای عمومی و خصوصی شما به صورت QR کد روی آن ها  نوشته شده است که با اسکن آن ها می توانید دارایی های خود را مدیریت کنید .

این نوع از کیف پول ها را می توانید با ثبت نام در برخی از سایت ها در دسترس داشته باشید. محافظت از رمز و کدها در این نوع کیف پول به صورت آفلاین است.

34.کیف پول موبایل

کیف پول هایی که برای سیستم عامل موبایل ساخته شده و قابل نصب روی موبایل های اندرویدی و یا iOS هستند، با عنوان کیف پول های موبایل شناخته می شوند.

35.کیف پول تحت وب

برخی از سایت ها نیز ارائه دهنده خدمات کیف پول هستند. این سایت ها از طریق اینترنت در دسترس بوده و هیچ نرم افزاری برای نصب روی گوشی یا دسکتاپ ندارند. ازاین رو به آنها کیف پول تحت وب گفته می شود .

36.کیف پول دسکتاپ

برخی از کیف پول ها نیز به صورت نرم افزاری روی دستکتاپ و لپتاپ نصب شده و مورد استفاده قرار می گیرند. این دست از والت ها نیز به همین دلیل کیف پول دسکتاپ نامیده می شوند.

37.کیف پول حضانتی -Custodial Wallet

کیف پول حضانتی نوعی از کیف پول است که مدیریت کلیدهای خصوصی آن را یک شرکت، صرافی یا موسسه مالی بر عهده می گیرد و مراقبت و نگهداری از آن وظیفه شما نیست. کیف پول شما در صرافی های متمرکز از همین نوع است .

38.کیف پول غیرحضانتی - Non-Custodial Wallet

کیف پول غیر حضانتی اختیار و کنترل کامل بر کلیدهای خصوصی را به عهده خودتان می گذارد. هرچند امنیت این کیف پول ها بیشتر است اما مسئولیت سنگین تری را هم به دنبال دارند. کیف پول شما در صرافی های غیر متمرکز و برنامه هایی مانند تراست ولت از همین نوع است .

39.کیف پول چند امضایی- Multi - signature Wallet

کیف پول های چند امضایی برای تایید هر تراکنش به تایید چند کلید خصوصی نیاز دارند. هیچ یک از کلیدهای خصوصی به تنهایی نمی تواند یک تراکنش را انجام دهد و حتما باید تایید دیگر کلیدها نیز وجود داشته باشد.

کیف پول های چند امضایی اغلب برای حساب های مشترک یا حساب های سازمانی استفاده می شوند تا امنیت انتقال ارز را تضمین کنند

اصطلاحات مهم و رایج در بخش صرافی ها

40.جفت ارز های دیجیتال- Cryptocurrency pair

یک جفت ارز دیجیتال که می توانند به ازای یکدیگر در یک صرافی معامله شوند.

 به عنوان مثال، USD/BTC  نشان دهنده جفت معاملاتی بیت کوین در برابر دلار آمریکا است

41.spot trading

در اسپات تریدینگ با فشردن دکمه خرید یا فروش، معامله شما در همان لحظه انجام می شود .

42.order book

اردر بوک شامل تمام اردرهای خرید و فروش تنظیم شده در مورد یک دارایی کریپتو است. اردر بوک را معموال به صورت جدولی از اعداد و اطالعات در مورد تک تک اردرهای خرید و فروش و قیمتهایی که معامله در آنها انجام شده است می بینید .

43.حجم معاملات -volume Trading

مقدار کل یک ارز دیجیتال معامله شده در یک صرافی را در یک دوره زمانی خاص ، حجم معامله آن ارز در صرافی مورد نظر می گویند. حجم معاملات بالاتر نشان دهنده فعالیت بیشتر و تعداد معامله بیشتر در بازار است .

44.kyc

به مجموعه مراحلی گفته می شود که در حین ورود به یک صرافی ارز دیجیتال باید طی کنید تا هویت شما تایید شود. مراحل احراز هویت برای افزایش امنیت اطلاعات کاربران ضروری بوده و یک قانون اجتناب ناپذیر است .

45.Market order

نوعی از سفارش خرید یا فروش که در قیمت لحظه ای بازار بلافاصله اجرا می شود .

46.Limit order

این نوع از سفارش خرید یا فروش زمانی انجام می شود که قیمت بازار به قیمت تعیین شده توسط شما برسد. به طور مثال فرض کنید قیمت ارز دیجیتال مد نظر شما در همین لحظه 2 دلار است و همچنان در حال افزایش است؛ اما شما حدس میزنید که بازار به زودی اصلاح می شود و قیمت این ارز به 1 دلار باز می گردد. در این حالت شما یک لیمیت اردر روی 1 دلار می گذارید تا در شرایط قیمتی بهتری وارد بازار شوید.

47.Stop order

این نوع از سفارش خرید یا فروش برای جلوگیری از ضرر احتمالی استفاده می شود. در این حالت معامله شما تا زمانی که قیمت ارز به حد مشخصی نرسد، باز نمی شود. این معامله درست برعکس لیمیت اردر است.

برای مثال تصور کنید قیمت ارز دیجیتالی که قصد خرید آن را دارید در همین لحظه 2 دلار است و در حال افزایش است؛ اما شما مطمئن نیستید که این افزایش ادامه داشته باشد و ممکن است هر لحظه شروع به کاهش کند. از طرفی مطمئن هستید که اگر قیمت این ارز از 5 دلار بیشتر شود، قطعا رشد بیشتری را نیز تجربه می کند. بنابراین شما برای جلوگیری از ضرر احتمالی، بجای 2 دلار، یک استاپ اردر روی 5 دلار تنظیم می کنید تا در آن لحظه قیمتی وارد معامله شوید

48.صرافی متمرکز- Centralized Exchange

در صرافی متمرکز تمام تراکنش ها زیر نظر یک ناظر انجام می شود.

در یک صرافی متمرکز شما بایستی ابتدا اقدام به باز کردن حساب کاربری در آن نموده و سپس پول فیات و یا ارز دیجیتال به حساب کاربری خود انتقال داده و برای انجام معامله اقدام نمایید. در این حالت پول واقعی و یا ارزهای دیجیتال شما در حساب کاربری شما در صرافی ذخیره می شود و تیم مدیریت صرافی مورد نظر به حساب شما دسترسی خواهد داشت. همچنین در صورت هک شدن حساب صرافی امکان از بین رفتن دارایی های شما نیز وجود دارد .

49.صرافی غیرمتمرکز- Decentralized Exchange

صرافی های غیر متمرکز بر روی یک بلاک چین غیر متمرکز کار می کنند و به کاربران اجازه می دهند تا بدون نیاز به حضور یک واسطه، مستقیما با یکدیگر معامله کنند .

در صرافی غیرمتمرکز ارز دیجیتال دیگر خبری از ذخیره کردن ارزها در یک حساب ثابت نبوده و شما تمام ارزهای دیجیتال خود را در کیف پول خود نگهداری می کنید. برای انجام معامله در این دسته از انواع صرافی تنها کافی است کیف پول نرم افزاری ارز دیجیتال خود را به حساب صرافی خود متصل نمایید. در چنین شرایطی حتی در صورت هک شدن حساب صرافی مورد نظر نیز هیچ گزندی به سرمایه های شما وارد نخواهد شد.

50.Deposit

فرآیند افزودن ارزهای دیجیتال به حساب صرافی، دپوزیت نام دارد. این فرآیند شامل شروع انتقال ارز دیجیتال از یک منبع خارجی به حساب صرافی است. وقتی در یک صرافی روی دپوزیت کلیک میکنید، از شما خواسته می شود تا ارزی که قرار است به حسابتان واریز کنید را مشخص کنید و شبکه آن را نیز تعیین کنید. پس از این کار یک آدرس به شما داده می شود که باید آن را در مبداء انتقال ارز وارد کنید .

51.Withdrawal

این واژه به برداشت از حساب صرافی اشاره دارد؛ یعنی زمانی که می خواهید پول را از حساب خود خارج کنید و برای فرد دیگری بفرستید، باید به بخش “برداشت” بروید.

وقتی در یک صرافی روی برداشت کلیک میکنید، از شما خواسته می شود  تا ارز مورد نظر برای انتقال را انتخاب کنید، مقدار آن را تعیین و آدرس کیف پول مقصد را نیز وارد کنید.

اصطلاحات ارز دیجیتال

اصطلاحات مهم و رایج مربوط به بخش ترید

52.تریدر-Trader

به معامله گر و فردی که اقدام به خرید و فروش ارزهای دیجیتال می نماید، تریدر گفته می شود.

53.ارزش بازار- Market Cap

ارزش بازار یا مارکت کپ یکی از اصطلاحات ارزهای دیجیتال است که می توان از آن برای تحلیل قیمت ارز نیز استفاده نمود. ارزش بازار یک سهم یا ارز دیجیتال از یک رابطه ریاضی بسیار ساده حاصل می شود. برای این منظور تنها کافی است تعداد ارز دیجیتال در گردش برای هر رمز ارز را در قیمت لحظه ای آن ضرب کنید تا ارزش بازار آن ارز را در آن لحظه محاسبه نمایید. مسلماً با تغییر قیمت و یا تغییر تعداد ارز دیجیتال این عدد نیز دستخوش تغییر می شود. البته باید در نظر داشته باشید که برای تعیین ارزش بازار دقیق یک ارز دیجیتال ابتدا باید تعداد سکه های مرده را از کل سکه های در گردش آن کم کنیم.

این اصطلاح از آن دسته از اصطلاح های ارز دیجیتال است که در تعیین یک ارز با ارزش و مهم از ارزهای به درد نخور، اهمیت زیادی خواهد داشت.

ارزش بازار کریپتوکارنسی ها را می توانید درسایت www.coinmarketcap.com مشاهده کنید

54.ارز دیجیتال در گردش

ارز دیجیتال در گردش اصطلاحی است که به تعداد واحدهای ارز دیجیتال موجود و در حال گردش در بازار گفته می شود.

به این معنی که ممکن است در حال حاضر تعداد مشخصی از بیت کوین و یا سایر ارزهای دیجیتال در بازار قابل معامله باشد. هرچند در آینده و در لحظه این عدد تغییر می نماید، اما با این حال به تعداد واحد از هر ارز دیجیتالی که در بازار در گردش است، ارز دیجیتال در گردش گفته می شود.

55.سکه های مرده

سکه های مرده در واقع به تعدادی از یک ارز دیجیتال گفته می شود که از شبکه خارج شده و دیگر قابل استفاده نیستند. دلایل زیادی ممکن است برای این موضوع وجود داشته باشد. برای مثال گم کردن رمز ورود به کیف پول و از بین رفتن کیف پول یک فرد می تواند باعث از بین رفتن آن ارزها شده و آنها را در گروه سکه های مرده قرار دهد.

56.بازار خرسی-Bear Market

به بازاری گفته می شود که در آن قیمت دارایی های دیجیتال در یک دوره طولانی رو به نزول است. در این دوره سرمایه گذاران بدبین هستند و احساسات عمومی بازار منفی است. افراد در این شرایط در حال گمانه زنی برای سقوط و کاهش قیمت ارزهای مختلف هستند. در یک بازار نزولی فقط افرادی فعال هستند که تریدرهای حرفه ای محسوب می شوند و می توانند سود زیادی را از بازار کسب کنند (با باز کردن معاملات Sell و استراتژی های دیگر برای خرید و فروش)

اصطلاح خرس نشان از حرکت نزولی قیمت هاست .

بازار خرسی از جمله مفاهیم ارزهای دیجیتال است که در سایر بازارهای مالی اعم از بازار بورس و فارکس نیز کاربرد دارد.

57.تله خرسی-Bear trap

تله خرسی اصطلاحا شرایطی در بازار را تفسیر می نماید که در آن بسیاری از معامله گران، مخصوصاً معامله گران خرد، شواهدی مبنی بر صعود قیمت ها نمی بینند و بر همین عقیده اقدام به خرید نمی کنند و یا خریدهای قبلی خود را در قیمت های فعلی می فروشند تا ضرر نکنند. در حالی که بازار پتانسیل صعود دارد.

58.بازار گاوی-Bull Market

به شرایطی از بازار گفته می شود که در آن قیمت دارایی های دیجیتالی به طور مداوم و در یک بازه نسبتا طولانی در حال صعود است. در بول مارکت خوشبینی سرمایه گذاران افزایش می یابد و احساسات مثبت در بازار جاری می شود. در این زمان افراد مدام در حال حدس و گمان زدن در مورد قیمت های بعدی و بالاتر ارزهای محبوب خود هستند. در بول مارکت به طور معمول خرید افزایش پیدا می کند، چراکه سرمایه گذاران بازده و سود بالاتری را برای سرمایه خود پیشبینی می کنند. اصطلاح “گاو نر” برای نشان دادن قدرت و حرکت رو به بالای بازار به کار می رود و نشان دهنده صعودی بودن بازار است.

59.تله گاوی-Bull Trap

تله گاوی برعکس تله خرسی است که تریدرها پتانسیل اتمام روند صعودی و شروع روند نزولی را درک نمی کنند.

در مورد این اصطلاح  باید توجه ویژه ای داشته باشید زیرا در معاملات بازار ممکن است با چالش های زیادی با آن روبرو شده و نتوانید از فرصت های بازار استفاده کنید.

60.بولران ارز دیجیتال-Bull run

اصطلاح بولران یا بول ران ارز دیجیتال در واقع اصطلاحی هم معنی با بازار گاوی را دارد. به این معنی که ارز دیجیتال همچنان مستعد صعود بوده و می تواند به رشد خود در بازار ادامه دهد. بولران بیت کوین به این معنی است که بیت کوین می تواند در آینده روند صعودی خود را ادامه دهد.

این اصطلاح زمانی استفاده می شود که یک ارز در حال صعود و رشد قرار دارد.

61.آربیتراژ - Arbitrage

آربیتراژ یکی از اصطلاحات ارزهای دیجیتال است که در سایر بازارها نیز قابل تعریف بوده و تنها مختص این بازار نیست. این اصطلاح از آن جایی به وجود آمده که هر ارز و یا کالایی در بازارهای مختلف عرضه و قیمت گذاری می شود. قیمت گذاری لحظه ای هر ارز دیجیتال در یک صرافی برحسب میزان عرضه و تقاضا انجام می پذیرد. عوامل دیگر ازجمله تعداد معامله گران یک صرافی و مواردی از این قبیل نیز می توانند در تعیین این قیمت تأثیر داشته باشند. حال تصور کنید که این عوامل در یک صرافی باعث شده تا قیمت یک ارز دیجیتال به 1000 دلار برسد و همزمان در یک صرافی دیگر شرایط عرضه و تقاضا به گونه ای پیش رفته که قیمت روی عدد 990 دلار است .

10 دلار اختلاف قیمت برخی از معامله گرانی که در هر دو این بازارها و صرافی ها عضویت دارند را به این فکر می اندازد که در آن واحد در صرافی اول ارز دیجیتال مذکور را بفروشند و در صرافی دوم آن را بخرند. در ادامه روند قیمت ارز دیجیتال به هر سمتی که پیش برود، این افراد 10 دلار سود برای هر واحد ارز معامله شده دریافت خواهند کرد. این روش معامله در بازار ارزهای دیجیتال با اصطلاح آربیتراژ شناخته می شود .

62.رنج در ارز دیجیتال

این اصطلاح زمانی استفاده می شود که روند حرکت قیمت یک رمز ارز نه صعودی است و نه نزولی. در واقع قیمت در حال درجا زدن در یک محدوده مشخص و محدود است.

63.پامپ ارز دیجیتال

پامپ ارز دیجیتال در مواقعی استفاده می شود که یک ارز در شرایط غیرواقعی و با ورورد یک سرمایه درشت در یک ساعت و یا یک روز یک رشد بسیار زیادی را تجربه می کند. پامپ ها معمولا به رشد حبابی قیمت ارز دیجیتال معروف هستند و به طور معمول در ارزهایی اتفاق می افتند که از نظر فاندامنتالی ارزش زیادی ندارند .

64.دامپ ارز دیجیتال

نقطه عکس پامپ ارز دیجیتال دامپ است. ریزش شدید قیمت یک رمز ارز در یک مدت کوتاه به معنی دامپ است. دامپ در واقع ترکیدن حباب افزایش قیمت رمز ارز پامپ شده است.

65.آلت کوین - Altcoin

آلت کوین از واژه انگلیسی alternative coin گرفته شده است و به تمام رمز ارزها و ارزهای دیجیتالی گفته می شود که بعد از بیت کوین به وجود آمده اند.

توسعه دهندگان ارزهای دیجیتال وقتی به این نتیجه رسیدند که می توانند رمز ارز بهتری نسبت به بیت کوین معرفی نمایند که مزیت های بسیار زیادی داشته و می تواند جایگزین آن باشد، اقدام به توسعه ارزهای دیجیتال نمودند که به اصطلاح آلت کوین نامیده می شوند. هر ارز دیجیتالی که شما به غیر از بیت کوین اعم از اتریوم یا ریپل می شناسید، یک آلت کوین محسوب می شوند.

66.رکت - Rekt

این اصطلاح زمانی به کار گرفته می شود که تریدر تمام یا بخش اعظمی از سرمایه خود را در سرمایه گذاری روی ارز دیجیتال از دست بدهد.

67.فاد-FUD

فاد ازجمله اصطلاحاتی است که با توجه به شرایط و احساسات تریدرها به وجود آمده است.این کلمه مخفف

 (fear , uncertainty and doubt) ترس، عدم اطمینان و شک است.

در حوزه ارزهای دیجیتال، به انتشار اطلاعات منفی یا گمراه کننده جهت ایجاد ترس و تردید در بین سرمایه گذاران یا جامعه اشاره دارد

 FUDمی تواند به عنوان یک تاکتیک برای دستکاری احساسات بازار یا تضعیف اعتماد به یک ارز دیجیتال خاص یا حتی کل بازار استفاده شود.

68.فومو-FOMO

در برخی مواقع ممکن است شاهد باشید که قیمت یک ارز به صورت انفجاری و با شیب تندی رو به افزایش است. در این مواقع برخی از تریدرها و سرمایه گذاران ترس از این دارند که از بازار جا بمانند. ازاین رو بدون تحلیل اقدام به خرید ارز مربوطه می نمایند. این ترس جا ماندن از بازار در بین تریدرها با اصطلاح  فومو شناخته می شود که مخفف عبارت Fear of missing out  است. البته باید متذکر شویم که این افزایش قیمت ممکن است کاذب بوده و درنهایت به ضرر خریدار تمام شود.

69.HODL

اولین بار یک غلط املایی در یکی از پستهای کمیونیتی بیت کوین در سال 2013 این واژه را سر زبان ها انداخت. این غلط املایی از کلمه HOLD به معنای نگهداشتن است. از همان زمان باین واژه بسیار محبوب شد و به عنوان مخفف عبارت hold on for dear life در نظر گرفته شد. این اصطلاح زمانی به کار گرفته می شود که کاربر، ارز دیجیتال را برای مدت بسیار زیادی نگهداری نماید، به اصطلاح سرمایه گذاری بلندمدت روی آن انجام داده باشد.

70.هولدر-Holder

به افراد و سرمایه گذارانی که به صورت بلندمدت اقدام به خرید ارزهای دیجیتال می نمایند، هولدر گفته می شود.

هولدرهای ارز دیجیتال معمولا سرمایه گذاری بهتری نسبت به تریدرها دارند.

71.بگ هولدر-Bag holder

به فردی گفته می شود که رمز ارزی را خریداری کرده و بعد از گذشت مدتی با وجود عدم تحلیل درست سوددهی مورد انتظاری نداشته، اما همچنان اصرار به نگهداشتن آن دارد.

72.نهنگ-Whale

نهنگ یا نهنگ ها افرادی با سرمایه های بسیار زیاد در بازار ارزهای دیجیتال هستند که می توانند با ورود و یا خروج سرمایه های زیاد تأثیر بسیار زیادی روی قیمت آنها داشته باشند.

73.ایردراپ - Airdrop

ایردراپ وقتی به کار گرفته می شود که توسعه دهندگان ارزها در زمان معرفی و عرضه اولیه آن، مقداری از توکن ها را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می دهند. این کار برای افزایش جذابیت سرمایه گذاری روی ارز دیجیتال مذکور صورت می گیرد .

74.نود - Node

به افراد و کاربرانی که وظیفه تائید تراکنش های ارز دیجیتال را داشته باشند نود گفته می شود.

75.مزرعه ماینینگ-Mining farm

به محلی که تعداد بسیار زیادی از ماینرها با دستگاه های ماینینگ جمع شده و یا تعداد بسیار زیادی دستگاه ماینینگ در حال کار باشند، مزرعه ماینینگ گفته می شود.

76.ارز فیات- Fiat Currency

پول و اسکناس معمولی را با عنوان ارز فیات می شناسند. واحدهای پولی مختلفی که توسط بانک ها و دولت ها چاپ می شود، ارز فیات می باشند. ریال، دلار، یورو، پوند و تمام واحدهای پولی در این دسته بندی قرار می گیرند. ارزهای دیجیتال به عنوان جایگزینی برای ارزهای فیات شناخته می شوند.

77. ATH

 ATH  یا All time high  به بالاترین قیمت یک رمز ارز در طول تاریخچه خود اشاره دارد.

این کلمه نشان دهنده بالاترین سطح قیمتی است که یک ارز دیجیتال خاص یا کل بازار تا کنون داشته است. در واقع نشان دهنده اوج ارزشی است که یک ارز دیجیتال در کل تاریخ خود به آن رسیده است ATH .اغلب به عنوان یک نقطه مرجع برای اندازه گیری عملکرد قیمت و ارزیابی میزان انحراف قیمتهای فعلی از بالاترین میزان در گذشته استفاده می شود.

78 . ATL

 ATLیا All Time low نشان می دهد که رمز ارز مورد نظر در پایین ترین قیمت تاریخچه خود قرار گرفته است.

79. استیبل کوین- Stable coin

استیبل یک واژه انگلیسی به معنی پایدار و یا ثابت است و دقیقاً همین معنی را نیز در خود این نوع رمز ارز می دهد.

نوع دیگری از ارزهای دیجیتال که قیمت آنها تحت تأثیر نوسانات شدید قرار نمی گیرند و ارزش آنها مطابق با ارزش یک کالای فیزیکی از پیش تعیین شده پایدار می ماند، استیبل کوین است. این ارزهای دیجیتال در واقع مقدار مشخصی نسبت به یک کالای فیزیکی به خود گرفته و نسبت به همان نیز تغییر می نمایند.

برای مثال تتر یک استیبل کوین است که قیمت آن بر اساس دلار تعیین شده و همیشه یک دلار است. قیمت این ارز همیشه ثابت می ماند. رمز ارزهای دیگری نیز وجود دارند که بر پایه کالاها و پول های دیگری اعم از پوند، دینار، یورو و حتی طلا شکل گرفته اند

80. استاندارد - ERC20

20ERCدر واقع استاندارد مورد استفاده در شبکه بلاک چین اتریوم برای انجام تراکنش ها و انتقال رمز ارز ها است .

81. ماینینگ - mining

ماینینگ یا استخراج به فرایند تائید و معتبر ساختن تراکنش های بین کاربران در شبکه ارزهای دیجیتال گفته می شود. استخراج در ارزهای دیجیتال زمانی رخ میدهد که طی یک فرایند مشخص و با حل کردن یک سری معادلات ریاضی پیچیده یک تراکنش تائید می شود.

روند تراکنش ها در شبکه ارزهای دیجیتال به این صورت است که بعد از هر تراکنش کاربرانی که به عنوان ماینر فعالیت می نمایند، بایستی مهر تائید روی آن قرار دهند. این تراکنش ها در استخری با عنوان استخر تراکنش های تائید نشده قرار می گیرند. این تراکنش ها برای قرارگیری در سیستم بلاک چین بایستی تائید شوند. به فرایند تائید این تراکنش ها که توسط فرایند مشخصی صورت گرفته می شود، ماینینگ می گویند. دقت کنید که استخراج یکی از روش های توسعه و افزایش تعداد ارزهای دیجیتال عرضه شده است و تنها مختص ارزهایی است که با این فرایند ساخته شده باشند

82. ماین -mine

این اصطلاح از نظر معنی و کاربری شرایط مشابهی با ماینینگ و استخراج دارد. به فرایند استخراج ارزهای دیجیتال توسط کامپیوتر ماین گفته می شود.

83. ماینر - Miner

در دنیای ارزهای دیجیتال به کاربرانی که برای استخراج ارزها اقدام می نمایند، ماینر گفته می شود. استخراج کننده عنوان دیگری است که می توان به جای ماینر استفاده کرد. البته باید متذکر شویم که استخراج برای ماینر در واقع همان حل کردن معادلات ریاضی توسط کامپیوتر و تائید کردن تراکنش های انجام شده در شبکه است.

84. استخر استخراج- Mining pool

تمام تراکنش هایی که در شبکه ارزهای دیجیتال صورت می پذیرد، در یک بلاک قرار می گیرد. اما برای اینکه تراکنش مورد نظر،مورد تائید قرار گیرد، بایستی بلاک آن به بلاک چین اصلی شبکه ارز دیجیتال متصل گردد. برای این منظور بایستی ماینرها با فرایندی خاص ارتباط میان بلاک و بلاک چین اصلی را حل کنند. در این بین در مدت زمانی که بلاک مورد نظر و یا همان تراکنش صورت گرفته هنوز تائید نشده است، در یک محیط مجازی قرار می گیرد. این محیط مجازی در دنیای ارزهای دیجیتال با عنوان استخر استخراج شناخته می شود .

ماینر ها با تلفیق دستگاه های ماینینگ خود در استخر استخراج سعی می کنند تا تراکنش های قرار گرفته در این بخش را تائید نموده و از این طریق هم به کارکرد و امنیت شبکه کمک می نمایند و هم درآمدی برای خود کسب می کنند

شقایق یوسفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر