23 اصل مهم در سرمایه گذاری از زبان وارن بافت

23 اصل مهم سرمایه گذاری

وارن ادوارد بافت (Warren Edward Buffett) سرمایه‌گذار، اقتصاددان،مدیراجرایی و نیکوکار آمریکایی است، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت برکشر هاتاوی است و مالکیت شرکت‌های گایکو، دیری کوئین و مارس اینکورپوریتد را در اختیار دارد، همچنین دارای سهام در شرکت‌های اپل، جنرال الکتریک، کرفت هاینز، گلدمن ساکس، ولز فارگو، شرکت کوکاکولا، پپسی، آمریکن اکسپرس، بنک آو آمریکا و آی‌بی‌ام می‌باشد.

بافت، 23 اصل مهم را برای سرمایه گذاری ارائه داده است:

1) حفظ سرمایه همیشه اولویت است

یک سرمایه‌گذار حرفه‌ای بر این باور است که اولویت،حفظ سرمایه است و این باور زیر بنای روش سرمایه‌گذاری وی را می‌سازد. در مقابل سرمایه‌گذار حرفه‌ای، سرمایه‌گذار مبتدی قرار دارد که هدف وی به دست آوردن پول زیاد است و در نتیجه غالباً در حفظ سرمایه شکست می‌خورد.

2) اجتناب از ریسک به صورت جدی

همان طور که گفتیم هدف سرمایه‌گذار حرفه‌ای حفظ سرمایه است، بنابراین کاملاً مخالف ریسک می‌باشد؛ در صورتی که سرمایه‌گذار مبتدی فکر می‌کند که سود‌های کلان تنها از طریق ریسک‌های بزرگ به دست می‌آید و در این روش به ثروت خواهد رسید

3) فلسفه سرمایه‌گذاری مخصوص به خود داشته باشید

سرمایه‌گذار حرفه‌ای فلسفه و روش مخصوص به خود را طراحی کرده است که گویای شخصیت، توانایی‌ها و اهداف وی می‌باشد. شما فلسفه سرمایه‌گذاری مشابهی را در بین سرمایه‌گذاران موفق نمی‌بینید. برخلاف سرمایه‌گذار حرفه‌ای، سرمایه‌گذار مبتدی فلسفه سرمایه‌گذاری ندارد و یا از فلسفه سرمایه‌گذاری شخص دیگری استفاده می‌کند

4) برای انتخاب، خرید و فروش سهام، سیستم شخصی خودتان را طراحی کنید

همان‌طور که اشاره شد، سرمایه‌گذار حرفه‌ای از یک فلسفه خاص استفاده می‌کند و سیستم معاملاتی خود را می‌سازد و بر اساس آن معاملات خود را انجام می‌دهد.

 سرمایه‌گذار مبتدی از هیچ‌گونه سیستم معاملاتی استفاده نمی‌کند و یا از سیستم معاملاتی شخص دیگری، بدون اینکه آن سیستم را آزمایش و یا با شخصیت خود سازگار کند، بهره‌ می‌برد. این سیستم برای سرمایه‌گذار مبتدی مؤثر واقع نمی‌شود، در نتیجه سیستم دیگری را اتخاذ می‌کند، آن سیستم هم به نتیجه دلخواه سرمایه‌گذار نمی‌رسد و این روند ادامه‌دار خواهد بود تا اینکه سرمایه‌گذار را خسته و دل‌زده می‌کند.

5) تا آن اندازه که می‌توانید خرید کنید

در صورتی که یک سرمایه‌گذاری، معیارهای او را داشته باشد، تا آن اندازه که باید به خرید آن می‌پردازد. در مقابل سرمایه‌گذار مبتدی اعتماد به نفس لازم برای یک سرمایه‌گذاری بسیار بزرگ را ندارد.

6) بر میزان بازدهی که پس از پرداخت مالیات به دست می‌آید، تمرکز کنید

سرمایه‌گذار حرفه‌ای فعالیت خود را به ‌گونه‌ای تنظیم می‌کند که پرداخت مالیات به صورت قانونی را به پایین‌ترین حد ممکن خود برساند. اما سرمایه‌گذار مبتدی از تأثیر منفی مالیات‌ها و هزینه معاملات بر عملکرد سرمایه‌گذاری در بلند مدت نیست و یا آن را نادیده می‌گیرد.

7) تنها بر روی چیزی که درک می‌کنید، سرمایه‌گذاری کنید

سرمایه‌گذار حرفه‌ای تنها بر روی چیزی که درک می‌کند، سرمایه‌گذاری انجام می‌دهد. سرمایه‌گذار مبتدی، یکی از پیش نیازهای ضروری موفقیت که داشتن درک عمیق از کاری است که انجام می‌دهد را ندارد و به ندرت متوجه می‌شود که موقعیت‌های سودمند در حوزه تخصصی خود او وجود دارد.

8) از سرمایه‌گذاری در بخش‌هایی که با معیارهایتان سازگار نیست، اجتناب کنید

سرمایه‌گذار حرفه‌ای به راحتی بخش‌هایی که مطابق با معیارش نیست را کنار می‌گذارد و از سرمایه‌گذاری در آن بخش‌ها اجتناب می‌کند. اما سرمایه‌گذار مبتدی نمی‌تواند به طمع خود نه بگوید و هیچ معیاری ندارد و بر اساس معیار دیگران عمل می‌کند.

این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

9) تحقیقات خود را انجام دهید

سرمایه‌گذار حرفه‌ای در پی فرصت‌های جدید است که با معیارهای او هم‌خوانی داشته باشد و کاملاً بر پایه تحقیقات خودش باشد؛ وی در صورت نیاز به حرف‌های سرمایه‌گذارانی گوش می‌دهد که دلایل پرمحتوا و قابل احترام دارند. سرمایه‌گذار حرفه‌ای واچ لیست تشکیل می‌دهد و بر اساس آن معاملاتش را پایه‌گذاری می‌کند.

سرمایه‌گذار مبتدی به دنبال یک فرصت است که وی را در یک مسیر آسان‌تر قرار دهد؛ در نتیجه همیشه به دنبال “نقطه اوج فعالیت‌های ماهیانه” است. سرمایه‌گذار مبتدی به ندرت پیش از خرید مطالعه‌ای عمیق و اساسی انجام می‌دهد و تمام تحقیقاتش به آخرین نکته‌های داغ و پیشنهادی از سوی کارگزار مشاور یا روزنامه روز قبل است و از واچ لیست استفاده نمی‌کند.

10) بی‌اندازه صبور باشید

سرمایه‌گذار حرفه‌ای صبر می‌کند تا یک موقعیت و یک سرمایه‌گذاری مطابق با معیارهایش بیابد. سرمایه‌گذار مبتدی در این تصور است که همیشه در بازار باید مشغول انجام کاری باشد.

23اصل مهم موفقیت در سرمایه گذاری

11) فوراً اقدام کنید.

سرمایه‌گذار حرفه‌ای به دلیل تحقیقاتی که بر روی سهام انجام داده است، به محض این که تصمیم به خرید می‌گیرد، اقدام می‌کند. اما سرمایه‌گذار مبتدی چون نمی‌داند که چگونه باید در بازار عمل کند، کارها را به تعویق می‌اندازد.

12) یک سرمایه‌گذاری موفق را تا زمانی نگه دارید که دلیل از پیش تعیین شده‌ای برای فروش آن داشته باشید.

یک سرمایه‌گذار حرفه‌ای، تا زمانی که دلیل مناسب و از پیش تعیین شده برای خروج از سرمایه‌گذاری وجود نداشته باشد، آن معامله را نگه می‌دارد. سرمایه‌گذار مبتدی به ندرت قانون از پیش تعیین شده‌ای برای به دست آوردن سود دارد. اغلب می‌ترسد که سود کم به زیان تبدیل گردد، بنابراین سرمایه‌گذاری خود را به پول نقد تبدیل می‌کند و همواره سودهای کلانی را از دست می‌دهد.

 در سال 2000 اطلاعات بایگانی شده برکشایر در SEC (کمسیون بورس اوراق بهادار)، آشکار ساخت که برکشایر مقدار زیادی از سهام خود در دیزنی را فروخته است. در مجمع سالیانه برکشایر در سال 2002، سهامداری از بافت سوال کرد که چرا سهام را فروخت. بافت به صورت غیر مستقیم پاسخ داد: “ما نسبت به ویژگی‌های رقابتی شرکت نظری داشتیم که تغییر کرد.” این سیاست بافت است که هیچ‌گاه در مورد سرمایه‌گذاری‌هایش نظر نمی‌دهد.

13) از سیستم خود مصرانه پیروی کنید.

یک سرمایه‌گذار حرفه‌ای از سیستم خود پیروی می‌کند، زیرا می‌داند در نهایت آن سیستم او را به موفقیت خواهد رساند. سرمایه‌گذار مبتدی دائماً سیستم خود را زیر سوال می‌برد، زیرا این سیستم را خود طراحی نکرده است و مطابق با روحیات، معیار و اهداف وی نیست. البته در صورتی که دارای سیستم باشد.

14) اشتباهات خود را بپذیرید و فوراً آن‌ها را اصلاح کنید.

سرمایه‌گذار حرفه‌ای می‌داند که ممکن است اشتباه کند؛ زمانی که متوجه اشتباهاتش می‌شود آن را اصلاح می‌کند و در نتیجه به ندرت شاهد مشکلات و زیان‌های بزرگ است. سرمایه‌گذار مبتدی از اشتباهاتش درس نمی‌گیرد و دست از سرمایه‌گذاری در معاملاتی که در آن‌ها شکست خورده نمی‌کشد و امیدوار است بتواند که زیان‌های به وجود آمده را جبران کند؛ نتیجه این عمل شکست و زیان‌های بزرگ‌تر می‌باشد.

15) اشتباهات را به تجربیات آموزنده تبدیل کنید.

سرمایه‌گذار حرفه‌ای همواره به اشتباهات خویش به عنوان تجربیات آموزنده می‌نگرد. سرمایه‌گذار مبتدی به اندازه کافی به یک روش نمی‌پردازد تا بداند که چگونه آن را بهبود ببخشد. “همواره به دنبال یک راه حل سریع و آسان است.”

16) هزینه‌های خورد را بپردازید.

سود سرمایه ‎گذار حرفه‌ای با گذشت زمان و افزایش تجربیاتش گسترش می‌یابد و بعد از مدتی با وقت کمتر درآمد بیشتری را کسب می‌کند. “وی هزینه‌های خود را پرداخته است.” سرمایه‌گذار مبتدی نمی‌داند که پرداخت هزینه‌ها یک ضرورت است و از تجربیات خود درس نمی‌گیرد و اشتباهات خود را تکرار می‌کند تا آنجا که همه چیز خود را از دست می‌دهد.

17) هرگز در مورد کاری که در حال انجام آن هستید، چیزی نگویید.

سرمایه‌گذار حرفه‌ای در بیشتر موارد در خصوص کاری که در حال انجام است، با کسی صحبت نمی‌کند. به این که دیگران در مورد تصمیم سرمایه‌گذاری او چه فکری می‌کنند، علاقه‌ای ندارد و خود را درگیر آن نمی‌کند. سرمایه‌گذار مبتدی مدام در مورد سرمایه‌گذاری‌اش با دیگران صحبت می‌کند و به جای آنکه تصمیمات خود را با واقعیت بسنجد، آن‌ها را با نظرات دیگران محک می‌زند.

18) بدانید که چگونه کارهای خود را به دیگران بسپارید

سرمایه‌گذار حرفه‌ای اغلب مسئولیت‌های خود و یا همه آن‌ها را با موفقیت به دیگران می سپارد. سرمایه‌گذار مبتدی مشاوران و مدیران سرمایه‌گذاری را به همان روشی که تصمیمات سرمایه‌گذاری‌اش را می‌گیرد، انتخاب می‌کند.

19) بسیار پایین‌تر از سطح ثروت خود زندگی کنید.

سرمایه‌گذار حرفه‌ای بسیار پایین‌تر از سطح ثروت خود زندگی می‌کند. سرمایه‌گذار مبتدی و البته بسیاری از مردم فراتر از سطح ثروت خود زندگی می‌کنند.

20) پول عامل اصلی نیست.

سرمایه‌گذار حرفه‌ای برای اشتیاق و کامیابی خود سرمایه‌گذاری می‌کند. اما سرمایه‌گذار مبتدی به واسطه پول انگیزه پیدا می‌کند و این تصور را دارد که سرمایه‌گذاری راهی سریع و آسان برای دستیابی به ثروت است.

21) عاشق کاری باشید که انجام می‌دهید و نه عاشق چیزی که دارید.

سرمایه‌گذار حرفه‌ای از لحاظ احساسی با فرایند سرمایه‌گذاری درگیر می‌شود و خوشحالی و خرسندی خود را در آن می‌بیند و قادر است از هرگونه سرمایه‌گذاری شخصی دوری کند. سرمایه‌گذار مبتدی عاشق سرمایه‌گذاری خویش می‌شود.

22) تمام فکر خود را به سرمایه‌گذاری اختصاص دهید.

یک سرمایه‌گذار حرفه‌ای مدام و به صورت شبانه‌روزی به سرمایه‌گذاری فکر می‌کند. اما سرمایه‌گذار مبتدی تمام فکر خود را کامل برای رسیدن به هدف خودش اختصاص نمی‌دهد.

23) سرمایه خود را در جریان فعالیت اصلی خود قرار دهید.

سرمایه‌گذار حرفه‌ای پول خود را در همان صنعتی که دوست دارد سرمایه‌گذاری می‌کند. برای مثال می‌توانیم به وارن بافت که یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران است اشاره کنیم که بیشتر از 99 درصد سرمایه خود را در سهام برکشایر هاثوی قرار داده است؛ به همین ترتیب جورجی شوارتز بیشتر حجم پول خود را در صندوق کوانتوم حفظ می‌کند.

 برای بافت و شوارتز سرنوشت دارایی افرادی که پول خود را به مدیریت آن‌ها واگذار کرده‌اند، یکسان است.

سرمایه‌گذار مبتدی در میان سرمایه‌گذاری‌ها، مقادیر کمی به سرمایه خود اضافه می‌کند. در واقع فعالیت‌های سرمایه‌گذاری او غالباً برای ثروتش مخاطره‌آمیز است. وجوه مورد نیاز سرمایه‌گذاری خود (جبران و زیان‌های خود) را از جای دیگری همچون سودهای تجارت، حقوق، صندوق بازنشستگی، برنامه‌های پاداش‌دهی شرکت و غیره تأمین می‌کند.

شقایق یوسفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود به سایت
نام کاربری / ایمیل / شماره موبایل خود را وارد کنید
بازیابی کلمه عبور
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
ورود به سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ثبت نام در سایت
شماره موبایل / ایمیل را تایید و اطلاعات را تکمیل کنید
ثبت نام در سایت
شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید خود را در کادر زیر وارد کنید
ارسال مجدد کد تا دیگر