الگو های کلاسیک
- شقایق یوسفی
- مقالات عمومی
- اردیبهشت 3, 1403
الگو های کلاسیک شامل موارد زیر می شوند :
- پرچم صعودی
- پرچم نزولی
- پرچم سه گوش صعودی
- پرچم سه گوش نزولی
- کنج نزولی
- کنج صعودی
- سر و شانه
- سر و شانه وارونه
- سقف دوقلو
- کف دوقلو
- سقف سه قلو
- کف سه قلو
الگوهاي ادامه دهنده (Continuation chart pattern) :
الگوهای ادامه دهنده،یکی از دسته بندی های حیاتی در زمینه الگوها محسوب می شوند.این الگوها،زمانی که شکل می گیرند،احتمال ادامه روند اصلی قیمت را نشان می دهند.در این کتاب با پرتکرار ترین و اصولی ترین این الگوها آشنا خواهید شد.
پرچم صعودی (Bullish Flag) :
الگوی پرچم صعودی زمانی که روند صعودی قوی و پرقدرت و افزایش سریع قیمت اتفاق میافتد، شکل میگیرد. در این الگو، قیمت در حین حرکت به سمت بالا، در یک ناحیه فشرده و با شیب منفی کمی نوسان میکند و سپس باز هم به روند صعودی اصلی خود ادامه میدهد.
ورود: پس از شکست خط روند بالایی (ضلع بالایی پرچم) توسط قیمت.
تارگت تقریبی: برای محاسبه افزایش قیمت در میله پرچم، می توانید آن را با قیمت نقطه شکست جمع کنید و یا تارگت را دو برابر حد ضرر در نظر بگیرید.
پرچم نزولی (Bearish Flag) :
الگوی پرچم نزولی یک الگوی ادامه دهنده است که در زمان روندهای نزولی و افت قوی قیمت در نمودارها مشاهده میشود. شکل گیری این الگو نشان دهنده احتمال بالای ادامه روند نزولی پیشین است.
ورود: بلافاصله پس از شکستن ضلع پایینی الگوی پرچم (سطح حمایتی) و یا شکستن کف قبلی در الگو.
تارگت تقریبی: برای محاسبه اختلاف قیمت در بالا و پایین میله پرچم، آن را از قیمت نقطه آخرین برخورد قیمت با خط روند بالایی کم کنید.
پرچم سه گوش صعودی (Bullish pennant) :
الگوی پرچم سه گوش صعودی، در حین روندهای صعودی در بازار مشاهده میشود و دارای شکلی مانند یک مثلث متساوی الاضلاع است. این الگو بین دو خط روند همگرا قرار میگیرد.
ورود: پس از شکست خط روند بالایی و بسته شدن یک کندل کامل پس از آن.
تارگت: برای محاسبه قیمت سر و ته میله پرچم، آن را به قیمت نقطه آخرین برخورد قیمت با ضلع پایینی الگو اضافه کنید.
پرچم سه گوش نزولی (Bearish pennant) :
الگوی پرچم سه گوش نزولی، در زمان ریزش قیمت و روندهای نزولی در نمودارهای قیمتی دیده میشود و پس از رسم خطوط روند، یک مثلث متساوی الاضلاع شکل میگیرد.
ورود: پس از شکستن خط روند پایینی الگو یا همان خط روند، و یا شکستن کف قبلی، فرصت ورود به بازار و فعالیت فروش مناسب است.
تارگت: برای تخمین تارگت تقریبی، اندازه میله پرچم را محاسبه کرده و آن را از محل شکست کم کنید.
کنج نزولی (Bearish wedge) :
الگوی ادامه دهنده کنج نزولی، الگویی است که در روندهای صعودی بازار شکل میگیرد و بر خلاف نامش، یعنی الگوی صعودی، نشان دهنده احتمال بالایی برای شروع مجدد روند صعودی قبلی است.
در این الگوها، فرصت خرید پس از شکست خط روند بالایی(مقاومت) و تشکیل یک کندل صعودی فراهم می شود.
برای تعیین تارگت، باید اندازه بیشترین نوسان قیمت در بین اضلاع الگو (خطوط حمایتی و مقاومتی) را محاسبه کرده و آن را با قیمت نقطه شکست جمع کنید.
کنج صعودی (Ascending wedge) :
الگوی کنج صعودی ادامه دهنده یک الگوی نزولی است که در هنگام ریزش ناگهانی قیمت و روندهای نزولی در بازار شکل میگیرد. ایجاد این الگو نشان دهنده احتمال بالایی برای ریزش مجدد قیمت و آغاز روند نزولی قبلی است.
برای ورود به بازار، میتوانید پوزیشن فروش خود را پس از تکمیل الگو و شکست خط روند پابینی (ناحیه حمایتی) و تشکیل یک کندل نزولی زیر سطح حمایتی باز کنید.
برای تعیین هدف، باید بیشترین اختلاف قیمت بین دو خط روند بالایی و پایینی را محاسبه کرده و از قیمت نقطه شکست کم کنید.
الگوهای بازگشتی (Reversal chart pattern) :
الگوهای بازگشتی الگوهایی هستند که با تشکیل آنها، احتمال برگشت روند اصلی حاکم بر بازار و تغییر جهت حرکت قیمت را نشان میدهند. این الگوها ممکن است نشان دهنده بازگشت روند از صعودی به نزولی یا بلعکس باشند. .در این کتاب با پرتکرار ترین و اصولی ترین این الگوها آشنا خواهید شد.
سر و شانه (Head and Shoulder) :
الگوی سر و شانه یک الگوی بازگشتی است که در انتهای روندهای صعودی در بازار در نمودارهای قیمتی مشاهده میشود و تشکیل آن نشان دهنده احتمال بالای تغییر جهت روند به روند نزولی است. این الگو شامل سه قله است که دو قله کناری کوتاه تر و هم اندازه هستند و قیمتی برابر یا با اختلاف اندک دارند که به آنها شانه گفته میشود. در میان این دو قله، یک قله بلندتر وجود دارد که در این الگو به آن سر گفته میشود.
برای ورود، پس از شکستن خط نک و تشکیل یک کندل نزولی کامل زیر آن، میتوانید فرصت فروش را در نظر بگیرید.
برای تعیین هدف، باید اختلاف قیمت بین قله وسط (سر) تا خط نک را محاسبه کرده و آن را از قیمت نقطه شکست کم کنید.
سر و شانه وارونه (Inverted Head and Shoulder) :
الگوی سر و شانه وارونه یک الگوی بازگشتی است که در انتهای روندهای نزولی بازار در نمودارهای قیمتی مشاهده میشود و تشکیل آن نشان دهنده احتمال بالای بازگشت به روند افزایش قیمت و آغاز یک روند صعودی است. این الگو شبیه به الگوی سر و شانه است با این تفاوت که جهت قله ها بلعکس است. اصلیت این الگو در این است که در انتهای روندهای نزولی شکل میگیرد، در حالی که الگوی سر و شانه در انتهای روندهای صعودی قیمت دیده میشود.
برای ورود، پس از شکستن خط نک و تشکیل یک کندل صعودی و یا ریتست (برگشت به نک لاین)، فرصت مناسبی برای خرید وجود دارد.
برای تعیین هدف، باید قیمت بین قله وسط تا خط نک را محاسبه کرده و آن را با نقطه شکست جمع کنید.
سقف دوقلو (Double Top) :
الگوی سقف دوقلو یک الگوی بازگشتی و نزولی است که از دو قله تشکیل شده است، که نشان دهنده دو تلاش ناموفق قیمت برای شکستن سطح مقاومتی می باشند. این الگو یک الگوی نزولی است و تشکیل آن نشان دهنده احتمال بالای پایان روند صعودی در بازار و شروع یک روند نزولی و افت قیمت است.
برای ورود، پس از شکستن خط نک و تشکیل یک کندل کامل نزولی زیر آن و با ریتست روی خط نک، فرصت مناسبی برای باز کردن پوزیشن فروش وجود دارد.
برای تعیین هدف، میتوانید تارگت را دو برابر حداقل ضرر قرار داده و یا قیمت بین یکی از دو قله تا خط نک را محاسبه کرده و آن را از نقطه شکست کم کنید.
کف دوقلو (Double bottom) :
داردو دو کف آن ناشی از قوت سطح حمایتی و افزایش قیمت “w“ الگوی کف دوقلو یک الگوی متضاد با الگوی سقف دوقلو است. این الگو شکلی شبیه به حرف به سمت بالا است. این الگو یک الگوی بازگشتی و صعودی است که در انتهای روندهای نزولی در نمودارهای قیمتی مشاهده میشود و تشکیل آن نشان دهنده احتمال بالای بازگشت به روند صعودی و پایان روند نزولی است.
برای ورود، پس از شکستن خط نک و تشکیل یک کندل صعودی پس از شکست و با ریتست قیمت، فرصت مناسبی برای خرید وجود دارد.
برای تعیین هدف، میتوانید تارگت را دو برابر حداقل ضرر در نظر بگیرید و یا قیمت بین سقف و کف الگو را محاسبه کرده و آن را با قیمت نقطه شکست جمع کنید.
سقف سه قلو (Triple Top) :
الگوی سقف سه قلو یک الگوی بازگشتی است که در انتهای روندهای صعودی در نمودارهای قیمتی مشاهده میشود و تشکیل آن نشان دهنده احتمال بالای پایان روند صعودی و شروع روند نزولی است. این الگو شامل سه قله هم سطح و متوالی است که این سه قله ناشی از سه بار تلاش ناموفق قیمت برای شکستن سطح مقاومتی می باشند. در نهایت، پس از ناکامی در شکستن سطح مقاومتی، ریزش قیمت آغاز میشود و روند نزولی آغاز میشود.
برای ورود، میتوان پس از شکست قیمت زیر خط نک و تشکیل یک کندل صعودی زیر آن، یا پس از ریتست قیمت، پوزیشن فروش را باز کرد.
برای تعیین هدف، می توانید فاصله قیمتی بین قله ها تا خط نک را محاسبه کرده و آن را از نقطه شکست کم کنید تا تارگت تقریبی بدست آید.
کف سه قلو (Triple bottom) :
الگوی کف سه قلو یک الگوی بازگشتی است که در انتهای روندهای نزولی در بازار مشاهده میشود و تشکیل آن نشان دهنده احتمال بالای پایان روند صعودی و شروع روند نزولی است. این الگو شامل سه کف هم سطح است که ناشی از سه تلاش ناموفق قیمت برای شکستن سطح حمایتی است، و در نهایت قیمت سطح مقاومتی را شکسته و روند صعودی خود را آغاز میکند.
برای ورود، معامله گران میتوانند پس از شکستن ناحیه مقاومتی و تشکیل یک کندل بالای آن، و با ریتست قیمت روی سطح، به خرید پرداخته وارد شوند.
برای تعیین هدف، می توان قیمت بین سقف و کف الگو را محاسبه کرده و آن را با قیمت نقطه شکست جمع کرد.
کنج صعودی (Ascending wedge) :
الگوی کنج صعودی برگشتی یک الگوی نزولی است که در انتهای روندهای نزولی شکل میگیرد و بین دو خط روند همگرا با شیب مثبت قرار میگیرد. تفاوت اصلی بین الگوی کنج صعودی ادامه دهنده و الگوی کنج صعودی بازگشتی در زمان تشکیل آنهاست. الگوی کنج صعودی بازگشتی در انتهای روندهای نزولی
شکل میگیرد در حالیکه الگوی کنج صعودی ادامه دهنده در هنگام روندهای نزولی در نمودارهای قیمتی دیده میشود.
برای ورود، میتوانید پوزیشن خرید خود را پس از تکمیل نمودار و شکست خط روند پابینی (سطح حمایتی) و تشکیل یک کندل نزولی زیر آن باز کنید.
برای تعیین هدف، میتوانید بیشترین حرکت قیمت را در بین دو خط روند بالایی و پایینی محاسبه کرده و آن را از نقطه شکست کم کنید تا تارگت تقریبی بدست آید.
کنج نزولی (Bearish wedge) :
الگوی کنج نزولی یا کنج کاهشی یک الگوی برگشتی است که در انتهای روندهای نزولی در نمودارهای قیمتی مشاهده میشود و نشان دهنده احتمال بالای پایان روند نزولی و شروع روند صعودی است. این الگو در بین دو خط روند همگرا با شیب منفی قرار میگیرد. تفاوت الگوی کنج نزولی آدامه دهنده با کنج نزولی بازگشتی در زمان تشکیل آن است. الگوی کنج نزولی بازگشتی در انتهای روندهای نزولی بازار شکل میگیرد، در حالی که الگوی کنج نزولی ادامه دهنده در حین روندهای صعودی تشکیل میشود و روند صعودی را تایید میکند.
برای ورود، میتوانید پس از تکمیل الگو و شکستن خط روند بالایی (ناحیه حمایتی) و تشکیل یک کندل صعودی بالای آن، پوزیشن خرید خود را باز کنید.
برای تعیین هدف، بیشترین فاصله قیمتی در الگو را محاسبه کرده و آن را با قیمت نقطه شکست الگو جمع کنید.
یک نظر
عالی بود