بیت کوین ، پادشاه رمز ارزها
- شقایق یوسفی
- معرفی ارزها
- مرداد 3, 1403
امکان ندارد که تا کنون نام بیت کوین را در شبکه های مجازی،فیلم و سریال و یا از زبان سیاستمداران داخلی یا خارجی نشنیده باشید.با این حال اکثر افراد تعریف دقیقی از آن نمیدانند.
بیت کوین با نماد BTC و نشانه ₿ یا ฿ در سال 2009 توسط شخص یا گروهی ناشناس به نام ساتوشی ناکاماتو ایجاد شد.
بیت کوین پولی تماما دیجیتال است که فرهنگی نو را به جهان معرفی کرد،این ارز به صورت غیرمتمرکز بر روی بلاک چین بیت کوین وجود دارد و از نظریه پول غیرمتمرکز و عدم اعتماد به شخص سوم پیروی کرده و برای نقل و انتقالات از فناوری بلاک چین بهره می برد.
بلاک چین بیت کوین مانند یک دفتر توزیع بانک عمل می کند با این تفاوت که غیرمتمرکز و شفاف است و هرکسی می تواند نسخه ای از آن را داشته باشد.
این ارز با هدف ایجاد امنیت بالا و حفظ حریم خصوصی به وجود آمده است.
تعاریف متعددی از بیت کوین ارائه شده است مثل:پول جایگزین ، یک سیستم مالی غیرمتمرکز، یک روش جدید زندگی
همه این تعاریف درست و در عین حال کامل نیستند،در این مقاله همراه ما باشید تا به صورت کامل این ارز را به شما معرفی کنیم.
بیت کوین چیست؟
بیت کوین نوعی پول دیجیتال است که بر خلاف ارز رایج کشورها توسط دولت یا نهاد های مالی ایجاد نشده و پشتوانه ای جز مقبولیت عمومی ندارد.
تمامی نقل و انتقالات در آن بدون دخالت نهاد واسطه و توسط خود مردم انجام می شود.
در این سیستم مرد بانک خود هستند و پول را به صورت مستقیم و بدون دخالت نهادی واسطه مثل بانک به یکدیگر انتقال می دهند.
تمامی تراکنش مرتبط با آن توسط هزاران کامپیوتر در سراسر جهان کنترل می شود و شبکه به لطف کاربران فعالیت می کند،این کاربران توسط نهاد یا فرد خاصی انتخاب نشده و به صورت کاملا اختیاری و داوطلبانه شروع به فعالیت در شبکه کرده اند.
ساده ترین و کامل ترین تعریف برای بیت کوین توسط ساتوشی ناکاماتو در سال 2008 ارائه شد:
سیستم پول الکترونیک همتا به همتا
طبق این تعریف
اول : بیت کوین پول است و کارکردی همانند پول رایج کشورها دارد.
دوم : این پول الکترونیک است و حالت فیزیکی نداشته و نقل و انتقالات آن در بستر دیجیتال اتفاق میفتد.
سوم : همتا به همتا ست یعنی هیچ نهاد واسطه ای مانند بانک در بیت کوین وجود ندارد و تمامی انتقالات به صورت کاملا مستقیم فرد به فرد دیگر انجام می شود.
ویژگی های بیت کوین
غیرمتمرکز : فناوری و زیرساختی که برای تولید،عرضه و تامین امنیت بیت کوین وجود دارد کاملا غیرمتمرکز بوده و به نهاد متمرکز یا حکومت ها وابسته نیست.
شبکه کاملا عمومی بوده و افراد در سراسر جهان با اتصال به اینترنت و کامپیوتر می توانند به آن متصل شوند
شبکه بیت کوین منبع باز است و همه می توانند کد منبع آن را ببینند و اگر تغییراتی برای اداره بهتر آن نیاز باشد با رای گیری در میان مشارکت کنندگان تصویب و اعمال می شود.
شبکه برای حفظ و تایید تراکنش ها از طریق مکانیسم اجماع اثبات کار،به شبکه ای از رایانه ها متکی است.
عرضه محدود : یکی از مهم ترین ویژگی های بیت کوین عرضه نامحدود آن است که به گونه ای برنامه نویسی شده که تنها 21 میلیون از آن منتشر خواهد شد.
در واقع نودها، برای حل مسائل پیچیده ریاضی برای اعتبارسنجی تراکنشها و افزودن آنها به بلاک چین رقابت میکنند. ماینرها برای تلاشهای خود با بیتکوینهای جدید پاداش میگیرند، اما این پاداش به مرور زمان بهصورت برنامهریزی شده کاهش مییابد.
این محدودیت به دغدغه ساتوشی برای جلوگیری از چاپ بی رویه پول ،کاهش ارزش پول و ایجاد تورم توسط دولت ها بر می گردد.
امنیت بالا و شفاف بودن : استخراج این رمز ارزها بسیار پیچیده و دشوار است و بیت کوین از تکنیک های رمزنگاری برای ایمن سازی تراکنش ها و کنترل ایجاد بلاک های جدید استفاده می کند و هر تراکنش به صورت دیجیتالی امضا می شود
علاوه بر اینها ماهیت غیرمتمرکزی شبکه و مکانیسم اجماع،دستکاری سیستم را دشوار و تقریبا غیرممکن می کند.
فناوری بلاک چین : بلاک چین بیت کوین مانند یک دفتر کل حسابداری است که هرکسی می تواند یک نسخه از آن را داشته باشد به همین دلیل به آن دفتر کل توزیع شده می گویند که غیرمتمرکز و شفاف است و تمامی تراکنش ها در آن ثبت می شود.
بیت کوین با استفاده از این فناوری امکان هرگونه جعل و اِعمال تغییر خودسرانه در این دفترکل را از بین برده است. درواقع، اگر کسی بخواهد تراکنشی را جعل یا تغییری در دفترکل ایجاد کند، باید آن را در همه نسخههای دیگر هم اِعمال کند؛ کاری که عملاً غیرممکن است.
حمل و جابجایی آسان : بیت کوین نوعی ارز دیجیتال است که بر روی شبکه بیت کوین قرار دارد و کلید دسترسی شما به آن یک عبارت رمزنگاری شده با عنوان “کلید خصوصی” است که عملکردی مشابه رمز حساب بانکی دارد.
میتوانید این عبارت را در کیف پول نرمافزاری روی موبایل یا لپتاپ یا در کیف پول سختافزاری شبیه به حافظه فلش ذخیره کنید. حتی میتوانید آن را روی تکهای کاغذ بنویسید و در جیبتان بگذارید. از این هم سادهتر، حتی میتوانید کلید خصوصی خود را حفظ کنی
با این حساب در هر نقطه از جهان با اتصال به اینترنت می توانید به حساب خود دسترسی داشته و انتقالات خود را با کمترین کارمزد و بدون نیاز به بانک یا سیستم سوئیفت انجام دهید.
تراکنش های نیمه ناشناس : در هر تراکنش بیت کوین فرستنده ، گیرنده و میزان بیت کوین انتقالی وجود دارد.
آدرس کیف پول فرستنده و گیرنده در شبکه بلاک چین ثبت شده اما اطلاعاتی که هویت افراد را مشخص کند در شبکه ثبت نمی شود از این رو این تراکنش ها نیمه ناشناس هستند.
مخترع بیت کوین چه کسی است؟
بیت کوین نوعی پول دیجیتال است که بعد از بحران مالی سال 2008 آمریکا بوجود آمد.
ارزی که فارغ از بانک ها و بحران های اقتصادی، تلاش می کند که ارزش پول کاربرانش را حفظ و حتی آن را افزایش دهد.
در سال 2008 فرد یا گروهی با نام مستعار “ساتوشی تاکاماتو” با انتشار مقاله با عنوان وایت پیپر ،ایده اولیه بیت کوین را مطرح کرد
هویت این گروه بعد از گذشت این همه سال هنوز مشخص نیست و ناشناس باقی مانده است.
اولین نسخه نرم افزار بیت کوین در ژانویه 2009 در وب سایت sourceforg.net منتشر شد ، ساتوشی در 3 ژانویه اولین بلاک ،بلاک چین را استخراج کرد و در این بلاک نوشته بود : در تاریخ 3/1/2009 نخست وزیر در آستانه دومین کمک مالی به بانک هاست.
تا اواسط سال 2010 ساتوشی در توسعه بیت کوین مشارکت و اصلاحات متعددی در آن اعمال کرد اما بعد از آن کنترل بیت کوین را به برنامه نویسی با نام گوین اندرسون (Gavin Andresen) سپرد و به کار روی پروژه های دیگر مشغول شد.
در اوایل سال 2013 که بیت کوین در بین مردم شناخته تر شد ، افراد به دنبال کشف هویت ساتوشی بودند و در این بین برخی افراد مانند پاول لرو ،نیک زابو ،کریگ رایت ،هال فینی و دوریان پرینتیس ساتوشی ناکاموتو را به عنوان گزینه های احتمالی معرفی کردند.
در سال 2019 کریگ رایت ادعا کرد ساتوشی واقعی است که بعد از کشیده شدن ماجرا به دادگاه خلاف آن ثابت شد.
روش به دست آوردن بیت کوین
بیت کوین را از روشهای مختلفی میتوان بهدست آورد. استخراج اصلیترین روش برای کسب بیت کوین است که در آن مستقیماً با خودِ شبکه بیت کوین در تعامل هستید. درعینحال، میتوانید بیت کوین را بخرید یا در ازای فروش چیزی بیت کوین بگیرید
استخراج بیت کوین : در روش استخراج افراد قدرت محاسباتی کامپیوتر یا دستگاه استخراج (ASIC) خود، یعنی ظرفیت سیپییو را دراختیار شبکه میگذارند و در ازای آن از شبکه پاداش میگیرند
روش استخراج بیت کوین بدینصورت است که استخراجکننده یا ماینر دستگاه خود را به شبکه بیت کوین وصل میکند. کار این دستگاه آن است عددی را پیدا کند که شبکه بیت کوین برای یک بلاک تعیین کرده است،. هر ماینری که زودتر این عدد را پیدا کند، پاداش بلاک را ازآنِ خود میکند.
هزاران یا حتی میلیونها کامپیوتر و دستگاه به شبکه بیت کوین متصل هستند و کسی بیشترین بخت را برای برندهشدن در این مسابقه دارد که دستگاهش قدرت محاسباتی بیشتری داشته باشد. برخی از کاربران برای افزایش بخت خود قدرت محاسباتیشان را باهم ترکیب میکنند؛ یعنی مجموعهای را تشکیل میدهند که به آن استخر استخراج میگویند.
هزاران دستگاهی که باهم به استخر استخراج متصل شدهاند، درکنار یکدیگر یک واحد ماینینگ را تشکیل میدهند و بخت بسیار بیشتری دارند. وقتی این استخر موفق میشود بلاک استخراج کند، پاداش آن را در میان همه اعضای خود به نسبت قدرت محاسباتیشان تقسیم میکند.
برخی نیز که به سرمایه زیادی دسترسی دارند یا توانستهاند سرمایه جذب کنند، مزرعه استخراج ایجاد میکنند تا قدرت محاسباتی بسیاری زیادی تولید کنند. مزرعه استخراج درواقع مجموعهای از هزاران دستگاه استخراج قدرتمند است.
معامله با بیت کوین : یکی از راههای ساده بهدستآوردن بیت کوین، پذیرش آن بهعنوان روش پرداخت است.
بهعنوان مثال، اگر میخواهید کالایی را بفروشید، آن را در ازای بیت کوین بفروشید؛ یعنی کالا را به مشتری بدهید و مشتری در ازای آن بیت کوین بپردازد.
خرید بیت کوین : روش دیگر خرید بیت کوین با پول های رایج کشورها مثل دلار ، یورو یا ریال است.
در صرافی ها میتوانید پول را مستقیم از کارت بانکی خود به حساب صرافی انتقال دهید و در ازای آن بیت کوین بخرید. فقط این کار را حتماً در صرافیهای معتبر انجام دهید. همچنین پس از خرید بیت کوین، آن را به کیف پول خود انتقال دهید و نگذارید در حساب صرافی باقی بماند. یادتان باشد بهترین جا برای نگهداری بیت کوین کیف پول خودتان است.
روش کسب درآمد از بیت کوین
ترید و معاملات کوتاه مدت : در ترید می توانید با استفاده از نوسان های بازار ،کسب سود کنید. برای این کار نیاز به شناخت بازار و روش های تحلیل تکنیکال و فاندامنتال دارید.
سرمایه گذاری بلند مدت : سرمایهگذاری بلند مدت در بازار نیز مشابه ترید کردن است. با این تفاوت که در سرمایهگذاری بلندمدت مدت زمان بین معاملات خرید و فروش بین چند ماه تا چند سال است.
کسب درآمد رایگان : حتی بدون سرمایه هم روش هایی برای استخراج رمز ارزها وجود دارد برای مثال میتوانید با دیدن تبلیغات کلیکی در سایتهای مخصوص این کار درآمد کسب کنید یا حتی بلاگر حوزهی بلاک چین شوید. روشی که برای کسب درآمد از این ارز انتخاب میکنید ریسک فعالیت، سختی و درآمدتان را تغییر میدهد. با این حال دریافت بیت کوین رایگان این روزها به سادگی گذشته نیست و معمولاً درآمد این کار هم چندان زیاد نیست.
استخراج : محبوبترین راه کسب درآمد بعد از ترید و سرمایهگذاری، استخراج است. استخراج بدون نیاز به دانش فنی خاصی، صرفاً با راهاندازی یک دستگاه ماینر و نود استخراج و وصل کردن آن به کیف پول بیت کوین امکانپذیر است. اما در این روش نیز ریسکهای مختلفی وجود دارد. از جمله: قوانین داخلی کشور برای استخراج، هزینههای بالای استخراج، سختی شبکه این کوین که کار استخراج را سختتر کرده است و در نهایت هزینههای برق و دستگاههای خنککننده.
در حال حاضر پاداش استخراج یک بلاک در بلاک چین معادل 3.125 BTC است. اما با توجه به سختی شبکه و رقابت بسیار زیاد، معمولاً ماینرها به استخرهای استخراج میپیوندند. در استخرها، کاربران توان پردازشی خود را با همدیگر به اشتراک میگذارند تا شانس بیشتری برای استخراج یک بلاک داشته باشند. در نتیجه پاداش بلاک بین ماینرهای استخر نسبت به سهمشان از پردازش استخر تقسیم میشود.
بیت کوین چگونه کار می کند؟
امروزه بلاک چین به عنوان یکی از بزرگترین اختراعات بشر بعد از اینترنت به حساب می آید و شناخته شدن و محبوبیت خود را مدیون بیت کوین است.چرا که اولین بار توسط ساتوشی ناکاماتو به جهان معرفی شد.
بیت کوین دارایی باارزشی که توسط افراد حاضر در شبکه اداره می شود و از آنجایی که یک نهاد متمرکز و مرکزی برای ذخیره اطلاعات ندارد ،افراد برای ذخیره سازی تراکنش ها نیاز به محیطی امن دارند
در همین راستا ساتوشی ناکاماتو فضای بلاک چین را برای ذخیره تراکنش ها معرفی کرد.
بلاک چین شبکه ای غیرمتمرکز است که تاریخچه تمامی تراکنش های مرتبط با رمز ارزها را در خود ذخیره می کند.
وظیفه نظارت بر تراکنش ها، بلاک ها و وضع قوانین و تغییرات جدید در شبکه بر عهده نودهاست.
تراکنشی که در شبکه صورت می گیرد باید مورد تایید همه اعضا قرار گیرد که این کار برای جلوگیری از تقلب و دوبار خرج کردن انجام می شود.
افرادی که به صورت داوطلبانه در شبکه فعالیت می کنند در ازای انجام کار از شبکه پاداش دریافت می کنند که این پاداش به صورت بیت کوین است.
فرآیند نکمیل ظرفیت یک بلاک جدید و اضافه کردن آن به بلاک چین، استخراج نام دارد.
تایید تراکنش ها در شبکه نیاز به قدرت پردازشی بالایی دارد و ماینرها باید از دستگاه و سخت افزارهای مخصوصی بنام اسیک ماینر (Asic Miner)استفاده کنند.
به زبان ساده این ارز از یک آدرس به آدرس دیگر ارسال می شود و در ازای این انتقال از کاربران کارمزد دریافت می شود و این انتقال باید توسط افراد حاضر در شبکه تایید شود.
هرکاربر به صورت بالقوه می تواند تعداد زیادی ادرس داشته باشد.
دریافت و ارسال بیت کوین
هرکسی در شبکه بیت کوین یک “کلید عمومی“ (Public Key) و یک “کلید خصوصی“ (Private Key) دارد. کلید عمومی مانند شمارهحساب و کلید خصوصی مانند رمز دسترسی به حساب عمل میکند. انتقال بیت کوین بدینشکل انجام میشود که فرستنده مقدار بیت کوین مشخصی را که بیشتر از موجودی او نیست، به آدرس گیرنده یا همان کلید عمومی او ارسال و این انتقال را با کلید خصوصی خود امضا میکند
وقتی تراکنش امضا شد، به نودهای بیت کوین ارسال میشود. نودها اعتبار این تراکنش را ازلحاظ مقدار موجودی و اعتبار کلید خصوصی بررسی میکنند. اگر همهچیز درست بود، تراکنش تأیید اولیه را میگیرد و وارد بلاک جدید میشود. وقتی بلاک جدید استخراج شد، تراکنش در داخل آن بلاک وارد بلاک چین یا دفترکل بیت کوین میشود. اکنون این تراکنش معتبر است؛ اما هرچه بلاکهای بیشتری پس از این تراکنش به بلاک چین اضافه شود، اعتبار آن تراکنش افزایش مییابد.
کنترل بیت کوین به دست چه کسی است؟
هیچ فرد و مرجع مرکزیای قدرت اعمال تغییر بر ساختار بیت کوین را ندارد. برنامهنویسهای متعددی وقت خود را برای توسعه نرمافزارهای متن باز برای این ارز دیجیتال صرف میکنند، ولی آنها فقط میتوانند نرمافزار آن را بهبود دهند و نمیتوانند تغییری روی پروتکل آن ایجاد کنند. از آنجا که شبکه این ارز دیجیتال توسط مرجع مرکزی نظارت و سیاستگذاری نمیشود، یک نفر و یا یک شرکت خاص نمیتواند قوانین یا تغییرات مطابق با خواست خودش را به شبکه تحمیل کند.
برای اینکه تغییری بر کل شبکهی بیت کوین اعمال شود باید بیش از ۵۰ درصد استفادهکنندگان این شبکه با نصب برنامه مرتبط، تغییرات جدید را بپذیرند.
نحوه تعیین قیمت بیت کوین
نحوه تعیین قیمت بیت کوین یکی از سوالات مهمی است که همیشه در ذهن کاربران حوزه ارزهای دیجیتال وجود دارد. به طور کلی، میزان عرضه و تقاضای موجود در بازار قیمت این ارز دیجیتال را تعیین میکند. اما، عوامل دیگری نیز هستند که روی قیمت آن تاثیر میگذارند.
عواملی مانند ممنوعیت خرید و فروش در یک کشور، هک شدن صرافی، همهگیر شدن بیماری مانند کرونا، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، خرید در حجم بالا توسط یک شرکت معروف مانند PayPal و وجود نهنگهایی که تعداد زیادی بیت کوین دارند، همه از عواملی هستند که میتوانند روی کاهش یا افزایش قیمت برترین رمزارز دنیا تاثیر بگذارند
آینده بیت کوین
در دنیایی که تکنولوژی حرف اول را میزند، وجود ارزهای دیجیتالی نیز تبدیل به نیاز جامعه میشوند؛ همانطور که امروزه کمتر از پول نقد استفاده میشود و بیشتر برای پرداختها از کارتهای بانکی استفاده میکنند، میتوان متوجه شد که دنیا به سمت دیجیتالی شدن گام برمیدارد و ارزهای دیجیتال هم در این زمینه نقش بزرگی را ایفا میکنند.
از طرفی، در سال 2023 و 2024، و پس از مدتها ریزش و حرکت خنثی قیمت بیت کوین شاهد رشد بیش از 150 درصدی قیمت بودیم. این رشد که به خاطر تأیید ETF های نقدی آغاز شد، اتفاقی بیسابقه را رقم زد. قیمت بیت کوین معمولاً در فاصله 9 تا 12 ماه بعد از هاوینگ قله تاریخی جدیدی را ثبت میکرد، ولی ETF ها باعث شدند که بیت کوین در اواسط ماه مارس و یک ماه زودتر از هاوینگ چهارم، از قله 69 هزار دلار عبور کرده و به قیمت 73 هزار دلار برسد.
با تأیید ETF های نقدی در آمریکا، بیت کوین گامی دیگر در جهت تبدیل شدن به دارایی برتر ذخیره ارزش برداشت. حالا مؤسسات، بانکها و شرکتها میتوانند بیت کوین را به طور قانونی در ترازنامه و خزانههای خود نگاه دارند. این اتفاق در دراز مدت باعث رشد عظیم قیمت بیت کوین خواهد شد.
مقیاسپذیری، یکی دیگر از مباحثی است که انتظار میرود در آینده بهبودهای بزرگی در آن انجام شود. از همین حالا هم راهحلهای لایه دومی مثل شبکه لایتنینگ (Lightning) توانستهاند مشکل کارمزد و مقیاسپذیری شبکه بیت کوین را تا حد زیادی حل کنند.
حوزه نوظهور دیگری که کاربردی فراتر از پول دیجیتال را به بلاک چین بیت کوین داده، ورود انافتیها با سیستمهای جدیدی مثل پروتکل استمپ یا اردینالز است. قطعاً جامعه پویای بیت کوین، در آینده نیز با معرفی راهحلهای بهتر، کاربردهای وسیعتری به شبکه بیت کوین اضافه خواهد کرد.
بنابراین سرمایهگذاری بلندمدت روی این دست از داراییها، میتواند گزینه مناسبی برای سودآوری باشد، البته در بازار پرنوسان ارزهای دیجیتال، استراتژی های معاملاتی مختلفی مانند سرمایهگذاری بلندمدت و کوتاهمدتی وجود دارند که میتوانید با برخورداری از دانش کافی در این زمینه و بررسی آنها متوجه شوید کدام استراتژی مطلوب شما برای سرمایهگذاری در بیت کوین است.
قوانین کشورها درخصوص رمزارزها و بیت کوین
قانونگذاری در حوزه کریپتوکارنسی این روزها بحث داغ سیاست کشورها و سیاست بینالملل است. در برخی از کشورها سیاستهای کامل و شفافی برای معاملات ارز دیجیتال وجود دارد اما برخی دیگر نیز همچنان برای قانونگذاری این حوزه تلاش میکنند.
قوانین معاملات ارز دیجیتال در آمریکا
به طور کلی خرید و فروش ارزهای دیجیتال در آمریکا قانونی است. البته دو کمیتهی بورس و اوراق بهادار و کمیتهی کالا و تجارت به صورت جدی در این حوزه فعال هستند و تلاش میکنند قوانین این حوزه را بهبود دهند.
قوانین معاملات ارز دیجیتال در اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا هم در سال 2016، برای چهارمین بار دستورالعمل خود را برای رمزارزها اصلاح کرد. آخرین پیشنهاد این بود که متولیان کیف پولهای دیجیتال باید الزاماتی را برای جلوگیری از پولشویی و تأمین مالی تروریسم رعایت کنند. در این دستورالعمل، رمزارزها به عنوان یک بازنمایی دیجیتال از ارزش مالی در نظر گرفته شده است که افراد حقیقی و حقوقی آن را پذیرفتهاند؛ هرچند بانکهای مرکزی و دولتها آنها را تولید نمیکنند و پشتوانه ندارند. طبق این توافق، رمزارزها میتوانند برای پرداختهای مالی و داد و ستدهای الکترونیکی استفاده شود.
قوانین معاملات کریپتوکارنسی در چین
چین از مخالفان سرسخت استفاده از ارزهای دیجیتال در دنیا است. تا امروز چین با اعلام اخبار ممنوعیت استخراج، ممنوعیت معاملات ارزهای دیجیتال برای شهروندان و ساکنان چین و حتی بلاک کردن حساب صرافیها در این کشور آثار منفی زیادی روی بازار در جهان گذاشته است.
این در حالی است که چین در سال2019 اولین ارز دیجیتال بومی خود را معرفی کرده بود اما در حال حاضر این کشور به هیچ بانک یا درگاه معاملاتیای اجازه تبدیل ارزهای دیجیتال به پول فیات یا برعکس را نمیدهد.
قوانین معاملات ارز دیجیتال در روسیه
از یک ژانویه سال 2021 معاملات ارز دیجیتال در روسیه قانونی شده است اما نمیتوان از این ارزها برای خرید کالا و خدمات استفاده کرد. این یعنی شهروندان روسیه میتواند این ارز خرید و فروش کنند، استخراج کنند، یا هولد کنند اما نمیتوانند به عنوان ابزار پرداخت از آن استفاده کنند.
با این حال، دفتر دادستان کل روسیه اخیراً پیشنهاد کرده است که ارز دیجیتال را به عنوان دارایی در قانون کیفری کشور تعریف کند. گفته میشود که سیاستگذاران در روسیه در حال کار بر روی قانون جدیدی هستند تا از سرمایهگذاران غیرحرفهای در برابر سرمایهگذاریهای عجولانه در ارزهای دیجیتال محافظت کنند. یک کارگروه ویژه در روسیه به تازگی کار روی این حوزه را آغاز کرده است.
رویکرد ایران در خصوص بیت کوین
استخراج این کوین در حال حاضر در ایران قانونی است. ماینرها میتوانند با دریافت مجوز از وزارت صنعت دستگاههای استخراج را وارد کنند و مجوزهای لازم را نیز از اداره برق منطقه دریافت کنند.
با وجود قانونی بودن استخراج در ایران، قوانین معاملات ارزهای دیجیتال در ایران همچنان با ابهامهای قانونی فراوانی روبهرو است. در تیرماه سال 1398، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد که این کمیسیون با به رسمیت شناخته شد تیرماه سال 1398، رئیس کمسیون اقتصادی مجلس از به رسمیت شناخته شدن صنعت کریپتوکارنسی در ایران با موافقت کمیسیون اقتصادی دولت خبر داد.
با این حال قانونی شدن ارز دیجیتال در ایران همچنان در ابهام است. در حال حاضر صرافیهای ارز دیجیتال در ایران به استناد ماده دوم قانون مجازات عمومی فعالیت میکنند. طبق این قانون تا زمانی که یک فعالیت جرم انگاری نشده باشد، انجام آن از نظر قانونی مانعی ندارد.
کیف پول های بیت کوین
کیف پولهای ارزهای دیجیتال درمجموع به دو نوع سختافزاری و نرمافزاری تقسیم میشوند.اگر با حجم زیادی از بیت کوین سر و کار دارید کیف پولهای سختافزاری بیشترین امنیت را دارند؛
کیف پولهای نرمافزاری هم انواع مختلف دارند؛ ازجمله موبایلی و دسکتاپ و تحتوب.
سخت افزاری | نرم افزاری | نرم افزاری(دسکتاپ و موبایل) |
---|---|---|
کیف پول لجر (Ledger) | تراست والت (Trust Wallet) | الکتروم (Electrum) |
کیف پول ترزور (Trezor) | مایسلیوم (Mycelium) | اکسودوس (Exodus) |
بلو والت (BlueWallet) | ||
سخن پایانی
در این مقاله به صورت کامل متوجه شدیم که بیت کوین چیست
این ارز یک ارز دیجیتال رمزنگاری شده است که امکان معاملات همتا به همتا را فراهم می کند،در شبکه بلاک چین حریم خصوصی افراد را حفظ کرده و برای تایید معاملات میان دونفر نیازی به فرد سوم نیست
این ارز برای رسیدن به این جایگاه چالش های متعددی را پشت سر گذاشته است و برای رسیدن به هدف خود ،یعنی پول دیجیتال غیرمتمرکز راهی طولانی در پیش دارد.