پاول دورف،موسس اپ پرطرفدار تلگرام
- شقایق یوسفی
- بیوگرافی
- مرداد 10, 1403
پاول والریویچ دورف (Pavel Valeryevich Durov) یک کارآفرین روسی است که بیشتر به دلیل توسعه شبکه اجتماعی VK و پیامرسان تلگرام، شناخته میشود. این شخصیت تاثیرگذار، زندگی جالب و پرفراز و نشیبی داشته است. در این مقاله با ماهمراه باشید تا بفهمیم پاول دورف کیست و درمورد این شخصیت جالب و همچنین بخشهای مختلف بیوگرافی پاول دورف بیشتر بدانیم.
تقریبا همه ما با تلگرام آشنا هستیم. این اپلیکیشن پیامرسان محبوب، میلیونها کاربر در سراسر جهان دارد که از همه رقبای خود پیشی گرفته است. پاول دورف موسس تلگرام به شمار میآید و داستان زندگی او به اندازه داستان موفقیت تلگرام جالب و گیرا است. پاول دورف 39 ساله که به زاکربرگ روسی معروف بوده، یک کارآفرین اهل سنت پترزبورگ و بنیانگذار بزرگترین شبکه اجتماعی روسیه، Vkontakte شناخته میشود. دورف این شبکه را بیش از یک دهه پیش (در سال 2006) در زادگاهش راهاندازی کرد و امروزه این شبکه اجتماعی بیش از 350 میلیون کاربر دارد.
پاول دورف در 10 اکتبر 1984 در سن پترزبورگ روسیه به دنیا آمد. البته، او بیشتر دوران کودکی خود را در تورین ایتالیا گذراند، چون پدرش در آنجا مشغول به کار بود. پدربزرگ دورف، سمیون پتروویچ تولیاکوف (Semyon Petrovich Tulyakov)، در جنگ جهانی دوم جنگید و چندین افتخار نظامی دریافت کرد. پدرش، والری سمنوویچ دورف (Valery Semenovich Durov)، دکترای علوم فیلولوژیکی دارد و یک فعال دانشگاهی مشهور است. جالب است بدانید پاول دورف از طرف مادرش میراث اوکراینی دارد.
تحصیلات پاول دورف
تحصیلات پاول دورف به سال 2001 تا 2006 در دانشگاه ایالتی سنت پترزبورگ برمیگردد. پاول دورف به دانشگاه ایالتی سن پترزبورگ رفت و در آنجا برای کارشناسی ارشد علوم تحصیل کرد و در سال 2006 فارغ التحصیل شد. پاول یکی از بهترین دانشجویان دانشگاه بود که برنده چندین المپیاد زبان شناسی و برنامهنویسی شد. او همچنین یک وب سایت به ایجاد کرد که برای دانشجویان رشته علوم انسانی ساخته شده بود. طبق صفحه رسمی VK او، پاول دورف میتواند به هشت زبان روسی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی، ایتالیایی، لاتین و فارسی صحبت کند. او معتقد است که یادگیری زبانهای خارجی عمق درک جهان را گسترش میدهد و چشم اندازهای بی سابقهای را برای یادگیری، توسعه و رشد شغلی باز میکند.
از دیگر دستاوردهای قابل ذکر در بیوگرافی پاول دورف میتوان به این که در آگوست 2014 ، به عنوان امیدوارترین رهبر اروپای شمالی زیر 30 سال انتخاب شد، اشاره کرد. او همچنین در سال 2017 ، برای پیوستن به WEF Young Global Leaders به نمایندگی از فنلاند انتخاب شد. در ژوئن 2018 ، اتحادیه روزنامهنگاران قزاقستان به پاول دورف به دلیل موضع اصولیاش در برابر سانسور و دخالت دولت در مکاتبات آنلاین رایگان شهروندان جایزه داد. در سال 2018 مجله فورچون، دورف را در فهرست 40 نفر زیر 40 سال خود قرار داد که یک رتبهبندی سالانه از تاثیرگذارترین جوانان در تجارت است.
تاسیس شرکت VKontakte
پس از فارغ التحصیلی از کالج، پاول دورف و برادرش شرکت VKontakte (همچنین به عنوان VK شناخته میشود) را تاسیس کرد. این پلتفرم، یک وب سایت رسانه اجتماعی روسی به حساب میآید. محبوبیت این وب سایت افزایش یافت و گزارش شده که ارزش این وب سایت در زمانی که پاول دورف مدیرعامل شرکت بود، نزدیک به سه میلیارد دلار بوده است. در سال 2013، دورف تحت فشار قرار گرفت تا دادههای کاربران را از VK به دولت روسیه منتشر کند و او با استناد به حق کاربران برای حفظ حریم خصوصی دادهها، از اجرای آن خودداری کرد. دورف در نهایت شروع به فروش سهام خود در این شرکت کرد و در سال 2014، آخرین 12 درصد از سهام شرکت را به ایوان تاورین (Ivan Tavrin) مدیر عامل مگافون (Megafon)، یکی از بزرگترین ارائهدهندگان مخابراتی در روسیه فروخت.
در آوریل 2014، دورف پس از اختلافات با نهادهای مرتبط با دولت که کنترل شرکت را به دست آورده بودند، از VK خارج شد. او همچنین پس از سالها هدف قرار گرفتن توسط دولت روسیه را به دلیل امتناع از انتشار اطلاعات کاربران ترک کرد و بعدا تابعیت چندین کشور دیگر از جمله فرانسه، سنت کیتس و نویس و امارات متحده عربی را به دست آورد.
پاول دورف و ترک روسیه
یکی از اهداف اولیه او، حفاظت از حریم خصوصی کاربران شبکههای اجتماعی بود. با توجه به این باور، دولت روسیه با او مشکل داشت. از سوی دیگر، پاول دورف یکی از سرسختترین منتقدان ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بهشمار میرفت. اگرچه وضعیت دورف با تبعید تفاوت دارد، اما او از روسیه خارج شده و طبق گفتهی خودش، هیچوقت به آنجا برنمیگردد. زمانی که دورف 31 ساله بود، شایعاتی در مورد حضور او در افتتاحیه مجمع اقتصاد اینترنتی مسکو منتشر شد، اما او هرگز در آن مراسم شرکت نکرد؛ واقعیت این بود که دورف دیگر نمیخواست تصویرش با روسیه یکجا دیده شود.
دولت روسیه میدانست که شبکههای اجتماعی نقش تعیینکنندهای در اعتراضات معترضان اوکراینی دارند. بنابراین از دورف خواستند با آنها همکاری کند و اطلاعاتی در مورد رهبران جنبش اوکراین (که از Vkontakte برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده میکردند) جمعآوری کرده و به آنها تحویل دهد. با این حال دورف سرسختانه با این موضوع مخالف بود و مخالفتش به ضرر او و Vkontakte تمام شد. در نهایت، وجود این مشکلات پاول دورف را مجبور به ترک کشور کرد. پس از خروج اجباری، با 260 میلیون دلاری که همراه داشت، تصمیم گرفت شبکه اجتماعی را در خارج از کشور راهاندازی کند. او از این پول به خوبی استفاده و یک اپلیکیشن پیام رسان با تاکید بر رمزگذاری و امنیت طراحی کرد. این برنامه، پیامرسان محبوب تلگرام نام گرفت.
تلگرام چگونه ساخته شد؟
بدون اطلاع مقامات و سرمایهگذاران Vkontakte، پاول دورف موفق شد تلگرام را مخفیانه در بوفالو واقع در نیویورک راهاندازی کند. او کارکنان وفادار و کلیدی خود را به آمریکا آورد تا در این شرکت با او همکاری کنند. بعد از توسعه شبکه تلگرام، پاول دورف به نماد آزادی بیان در روسیه تبدیل شد. تلگرام در سال 2013 توسعه یافت و به سرعت محبوبیت پیدا کرد. پاول دورف پس از ترک روسیه، با اهدای 250 هزار دلار به بنیاد صنعت شکر، تابعیت سنت کیتس و نویس را دریافت کرد و 300 میلیون دلار پول نقد در بانکهای سوئیس قرار داد. این شرایط به او اجازه داد تا روی توسعه تلگرام تمرکز کند. دفتر مرکزی تلگرام ابتدا در برلین بود و بعدا به دبی منتقل شد.
ورود پاول دورف به دنیای بلاک چین
شبکه باز تلگرام (TON Network) یک پروژه بلاک چین است که توسط پاول دورف و برادرش برای ایجاد پلتفرمی ایجاد شده که فضای غیرمتمرکز را با استفاده از پایگاه کاربران گسترده تلگرام تلفیق میکند. این پلتفرم سرعت و مقیاسپذیری را برای پذیرش انبوه ارزهای رمزپایه وعده داده است. قرار بود از طریق TON، کاربران تلگرام قادر به خرید، انتقال و ذخیره ارزش در کیفپول های قابل تایید ID باشند که توسط کوین GRAM تسهیل میشود. با این حال، SEC (کمیسیون بورس و اوراق بهادار) در اکتبر 2019 مداخله کرد و از تلگرام خواست تا توزیع توکنهای گرام را به طور موقت محدود کند.
پس از کشمکش طولانی دادگاهی، پاول دورف پایان مشارکت فعال تلگرام با بلاک چین TON را در ماه می 2020 اعلام کرد. دورف به تلاشهای شخص ثالث برای راه اندازی نسخههای مستقل بلاک چین TON اشاره کرد اما گفت که هیچ کارمندی از تلگرام در این پروژهها مشارکت ندارد.
در سال 2022، توسعهدهندگان پروژه TON را به صورت منبعباز احیا کرده و TON را به عنوان The Open Network نامگذاری کردند. از طرفی دیگر، در مصاحبه اخیر پاول دورف مالکیت توکنهای Ton coin را افشا و تعهد بلندمدت خود را به ارزهای دیجیتال و فناوریهای بلاک چین اعلام کرد.
زندگی شخصی پاول دورف
افراد زیادی درمورد پاول دورف و همسرش کنجکاو هستند و میخواهند شریک زندگی او را بشناسند. با بررسی بیوگرافی پاول دورف باید بگوییم که او ازدواج نکرده، اما دو فرزند دارد و درحال حاضر در دبی زندگی میکند. او همچنین در آوریل 2021 تابعیت امارات متحده عربی را دریافت کرد. دورف به خاطر دیدگاههای آزادیخواهانه و ترویج آزادی شهرت دارد. او همچنین در بیست و هفتمین سالگرد تولد خود در سال 2011 یک میلیون دلار به بنیاد ویکی مدیا اهدا کرد و مانیفستهای آزادیخواهانهای را منتشر کرد که در آن ایدههای خود را در مورد بهبود روسیه در سال 2012 شرح میداد.
دورف این روزها با چهار کارمندش به هر نقطه از دنیا سفر کرده و از اپلیکیشن Airbnb برای اقامت استفاده میکند. او همچنین هر چند ماه یک بار مکان خود را تغییر میدهد و تلگرام را در چندین کشور ثبت کرده است تا این شرکت به طور انحصاری درگیر سیاستهای یک کشور خاص نشود. بد نیست بدانید دورف به ندرت از تلفن خود برای صحبت استفاده میکند و با وجود داشتن سه شماره تلفن مختلف، گه گاه آنها را تغییر میدهد. از طرفی دیگر، برای تمام مکاتبات خود از ایمیل رمزگذاری شده و ابزارهای پیام رسانی خود استفاده میکند. پاول دورف ادوارد اسنودن (Edward Snowden) را قهرمان خود میداند و اپل را به دلیل امتناع از رمزگشایی آیفون برای FBI تحسین میکند.
در بررسی ثروت و بیوگرافی پاول دورف مشخص شده در 12 دسامبر 2017 او حدود 2000 بیت کوین خریده است. آن زمان یک بیت کوین 750 دلار قیمت داشت و با این حساب دورف 1.5 میلیون دلار هزینه کرده است. در نتیجه این محاسبات، امروز ثروت دیجیتال او 35 میلیون دلار تخمین زده میشود. جالب است بدانید پاول دورف بیت کوین را طلای دیجیتال مینامد.